Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΕ/ΚΜ για Μετρό Θεσσαλονίκης: Ήρθε η ώρα να κάτσουμε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε το έργο

Στα πλαίσια του αφιερώματος του ypodomes.com, μίλησε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΚΜ κος Μπίλιας σχετικά με το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης. Από τις θέσεις του φάνηκε η δυσπιστία που υπάρχει σε σχέση με τον ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου.
Ακόμα πολύ σημαντική θέση του ΤΕΕ είναι πως καλεί σε συναίνεση ουσιαστικά όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των αρχαίων του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που όπως χαρακτηριστικά είπε πως αν λυθεί το πρόβλημα τότε θα έχουμε και βάσιμο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Μετρό.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΚΜ είπε στο ypodomes.com τα παρακάτω:
"Δεν είναι πολύ θετική η εικόνα που εμείς έχουμε για το έργο, θεωρούμε πως καρκινοβατεί. Υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα σε ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΒΟΥΛΓΑΡΗ. Δεν έχουμε επικαιροποιημένο χρονοδιαγράμμα και έτσι το έργο πάει στον αυτόματο πιλότο.

"Επίσης έχουμε το θέμα με τον ανάδοχο που η φημολογία πως μπορεί να αποχωρήσει τον Δεκέμβριο όσο πάει και μεγαλώνει. Είμαστε ανήσυχοι."

"Το ζήτημα είναι πως πρέπει το έργο να υλοποιηθεί -και είναι το πιστευω μας- από εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είτε ως θυγατρική της ΑΜ, είτε ως αυτόνομη εταιρεία."

"Εμείς ως ΤΕΕ/ΚΜ συνεργαζόμαστε με την Αττικό Μετρό διαχρονικά, εντοπίζουμε τα προβλήματα και προτείνουμε λύσεις. Μία από αυτές είναι η διαιτησία αλλά και η πρόταση εφικτότητας παραμονής των αρχαίων στου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ."

"Εμείς πιστεύουμε πως μετά από πολλά χρόνια αντιπαλότητας και αντιδράσεων, ήρθε η ώρα να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να λύσουμε τα προβλήματα του έργου. Όλοι, εμείς, η ΑΜ, ο Δήμαρχος, οι φορείς. Να βοηθήσουμε όλοι για να ολοκληρωθεί το έργο.

Κλείνοντας, μας είπε: "Ευτυχώς, στην επέκταση προς Καλαμαριά, για την ώρα, δεν υπάρχει πρόβλημα και ελπίζω να μην εμφανιστεί στο μέλλον."

ypodomes.com