Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Κτίρια και σημεία...

Αρκετά από τα δημοτικά κτίρια, τα μνημεία και τα σημαντικά σημεία της πόλης, βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση


Κτίρια που έχουν αφεθεί στην τύχη τους συναντά παντού κανείς στη πόλη του Μεσολογγίου.
Κάποιες φορές η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, ενώ σε μερικές άλλες περιπτώσεις, υπάρχει εγκατάλειψη που προκαλεί άσχημη εικόνα.
Όλα αυτά αφορούν και στο Μεσολόγγι, όπου υπάρχουν πολλά κτίρια, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί και, εκτός από την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν, αποτελούν εστία μόλυνσης, αφού βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Κατ’ επανάληψη η ΑΙΧΜΗέχει αναφερθεί στο κτίριο του ΟΣΕ και στις ενέργειες που έχουν γίνει, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για τον καθαρισμό του, ενώ έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, για να στεγάσει τις δραστηριότητές του. Επειδή, όμως, δεν έχουν βρεθεί ακόμα τα χρήματα για τις επισκευές που χρειάζονται, το κτίριο παραμένει στη «διάθεση» των τσιγγάνων, που κυριολεκτικά το έχουν λεηλατήσει, παρόλο που ο δήμος έχει χτίσει τα περισσότερα ανοίγματα, ενώ άλλα τα έχει διπλοκλειδώσει με λουκέτα.
Ένα άλλο κτίριο που αποτελεί στόχο των τσιγγάνων και των εξαρτημένων ατόμων, είναι το παλιό φυλάκιο του ΟΣΕ στο Τρικούπειο.

http://aixmi-news.gr/