Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Μελέτες αναβάθμισης της γραμμής Πάτρα - Πύργος

Από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ εκδόθηκε η απόφαση για τη «Β' Φάση Μελέτης κανονικοποίησης και αναβάθμισης της υφιστάμενης Σιδηροδρομικής Γραμμής Πάτρας - Πύργου- Αλφειού - Ολυμπίας / 1ο Τμήμα: Πάτρα - Σ.Σ. Καβάσιλων».
Με άλλα λόγια, προχωρούν οι σχεδιασμοί που ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, είχε ανακοινώσει στην Πάτρα, λέγοντας ότι στις προθέσεις του Οργανισμού είναι να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που χρειάζονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την Πάτρα ως τον Πύργο, τον Αλφειό, την Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι η γραμμή για να καλύψει τις ανάγκες των επιβατών.
Σε αυτή τη φάση ετοιμάζεται η μελέτη για το τμήμα από την Πάτρα ως τα Καβάσιλα, δηλαδή στο δημοτικό διαμέρισμα δίπλα από τη Γαστούνη, και θα ακολουθήσει το επόμενο τμήμα ως Πύργο - Αρχαία Ολυμπία.
Η γραμμή θα είναι μονή, αλλά ηλεκτρική και εκσυγχρονισμένη, όπου θα κινούνται τα τρένα που θα φθάνουν στην Πάτρα από την Αθήνα.
Και βέβαια η εξέλιξη αυτή συμφωνεί με την εξαγγελία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την περασμένη εβδομάδα στον Πύργο, ότι δηλαδή εξασφαλίστηκε η έγκριση της τρόικας για ένταξη της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών - Πύργου στις άγονες γραμμές, που σημαίνει πως το έργο έχει δρομολογηθεί και ετοιμάζονται οι μελέτες για να ενταχθεί στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο το ΣΕΣ 2014-2020.

pelop.gr