Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αγγλοι κάνουν με τρένο το γύρο της Πελοποννήσου


Το γύρο της Πελοποννήσου με το τρένο κάνουν Αγγλοι τουρίστες, με ταξίδι μιας εβδομάδας και σήμερα το μεσημέρι αναμένονται στην Καλαμάτα, όπου και θα διανυκτερεύσουν. Είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια εκδρομή (από Κυριακή σε Κυριακή) που έχει οργανωθεί μέχρι τώρα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καλύπτει όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, το V της Πελοποννήσου.
Οι ξένοι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου.
Η εκδρομή γίνεται με τρένο που έχει δύο μηχανές Alco και 3 επιβατηγά βαγόνια. Ξεκίνησε την Κυριακή από την Πάτρα και η πρώτη διανυκτέρευση έγινε στην Αρχαία Ολυμπία. Χθες το τρένο με τους τουρίστες πέρασε από τον Πύργο και έφθασε στην Κυπαρισσία, όπου και διανυκτέρευσε.

Σήμερα το μεσημέρι το τρένο αναμένεται στην Καλαμάτα, όπου οι Αγγλοι τουρίστες θα διανυκτερεύσουν. Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί εκδρομή με το τρένο, με ΜΑΝ1 στη Μεσσήνη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής, αύριο το τρένο θα φύγει από την Καλαμάτα και θα περάσει από Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Αργος και θα καταλήξει στο Ναύπλιο, όπου προβλέπεται διανυκτέρευση,
Μεθαύριο Πέμπτη το πρόγραμμα είναι ελεύθερο, δεν προβλέπεται ταξίδι με τρένο και οι τουρίστες θα μείνουν στο Ναύπλιο.
Την Παρασκευή 10 του μήνα θα γίνει εκδρομή στην Κόρινθο, όπου και θα διανυκτερεύσουν.
Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής, στη διαδρομή Αργος - Τρίπολη - Ζευγολατιό - Κυπαρισσία, όπου έχει προγραμματιστεί και διανυκτέρευση.
Την Κυριακή 12 του μήνα η επιστροφή θα ολοκληρωθεί με το ταξίδι Κυπαρισσία - Πύργος - Πάτρα.

Γιάννης Σινάπης
eleftheriaonline.gr