Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στο τρένο έπιασαν ανήλικο που έκανε τρεις ληστείες

Είχε πείρα στις ληστείες ένα ανήλικο Ελληνόπουλο που διάλεγε νεαρούς ή ακόμη και παιδιά για να τους επιτεθεί και να αρπάξει ό,τι είχαν μαζί τους. Μετά την τελευταία του ληστεία προσπάθησε να διαφύγει με τραίνο από την πόλη του Βόλου, αλλά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν μέσα στο βαγόνι και τον συνέλαβαν.
Λίγο νωρίτερα, ο 17χρονος κακοποιός είχε απειλήσει τη ζωή ενός 20χρονου και τον είχε εξαναγκάσει να πάνε στο σπίτι του, από το οποίο άρπαξε 80 ευρώ και διάφορα ρούχα, τα οποία έβαλε σε ένα σακίδιο πλάτης του 20χρονου που είχε μαζί του όταν έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας. Όλα τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Κατά την προανάκριση εξιχνιάστηκαν άλλες δύο ληστείες που διέπραξε με τον ίδιο τρόπο ο 17χρονος το προηγούμενο Σάββατο όταν εξανάγκασε με απειλές έναν άλλο 20χρονο να του παραδώσει το κινητό του και 20 ευρώ και την περασμένη Πέμπτη όταν άρπαξε 30 ευρώ από έναν 15χρονο Αλβανό. Ο ανήλικος δράστης, που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες ληστείες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

protothema.gr