Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Παλιά βαγόνια ζητά ο Δήμος Μεσολογγίου για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Μέχρι τις 15 Νοέμβρη σε πλήρη λειτουργία ο χώρος

Θα υλοποιούνται προγράμματα εκπαίδευσης σε παιδιά όλων των σχολείων του δήμου



Ξεκινάει και πάλι η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μεσολόγγι, μετά από πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής για την συντήρησή του.
Εδώ και αρκετές ημέρες, ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησής του, αφού, εκτός από την κοπή των χόρτων και την αποκομιδή των σκουπιδιών, απομακρύνθηκαν και τα χαλασμένα όργανα της παιδικής χαράς. Η Κοινωφελής Επιχείρηση, στην οποία ανήκει η διαχείριση του χώρου, αποφάσισε επίσης να απασχολεί επί μονίμου βάσεως προσωπικό για τις ανάγκες καθαρισμού και συντήρησής του από δω και στο εξής, ώστε να μην ξαναβρεθεί στην ίδια κατάσταση. Η επιχείρηση απασχολεί 4 άτομα μέσω προγράμματος, τα οποία βρίσκονται στον πρώην δήμο Οινιάδων, που στο εξής, θα είναι υπεύθυνα και για την καλή κατάσταση του πάρκου.

Επόμενο βήμα, όπως υπογραμμίζει μέσω της ΑΙΧΜΗΣ ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Τάσος Σκαρμούτσος, είναι η συντήρηση των ποδηλάτων, αλλά και η δημιουργία μιας προσωρινής κτιριακής εγκατάστασης, ενώ ταυτόχρονα έχουν γίνει επαφές με τον ΟΣΕ για την παραχώρηση των παλιών βαγονιών που παραμένουν ανεκμετάλλευτα και θα στεγάσουν τις ανάγκες του Πάρκου, όπως είναι το αναψυκτήριο που θα λειτουργήσει για να κάθονται οι συνοδοί των παιδιών. Εν τω μεταξύ, στο υπόγειο του κτιρίου της Κοινωφελούς, υπήρχαν αυτοκινητάκια και ποδήλατα, τα οποία δεν χρησιμοποιούνταν, αλλά τώρα θα μπουν στην ενεργό δράση. Μια καλή πρόταση, που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς, είναι να ονομαστεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Καλά καθούμενα», για να θυμίζει το ιστορικό καφενεδάκι που υπήρχε εκεί πριν από πολλά χρόνια, και είχε αυτό το όνομα.

aixmi-news.gr