Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η Βρετανία σχεδιάζει να πουλήσει το 40% του μεριδίου της στην Eurostar


«Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 40% του μεριδίου της στη σιδηροδρομική υπηρεσία Eurostar», ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζ. Όσμπορν, κάλεσε τους πλειοδότες να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως την 31η Οκτωβρίου κι εάν οι προσφορές είναι αρκετά υψηλές, οι συμφωνίες θα οριστικοποιηθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η πώληση του μεριδίου, από την οποία θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν περίπου 300 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, αποτελεί μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την πώληση εταιρικών και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων της Βρετανίας ύψους 20 δισεκατομμυρίων λιρών το διάστημα μεταξύ 2014-2020.

«Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να παίρνω αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση της βρετανικής οικονομίας ώστε να ανταπεξέλθουμε στο χρέος μας», δήλωσε ο Όσμπορν. «Τα έσοδα από την πώληση θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του χρέους του δημόσιου τομέα», πρόσθεσε.

Άλλοι μέτοχοι της Eurostar (που συνδέει τη Μεγάλη Βρετανία με την ευρωπαϊκή ήπειρο) είναι η γαλλική κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, που κατέχει το 55% του μεριδίου και η βελγική κυβέρνηση που έχει το υπόλοιπο 5%. «Οι Γάλλοι και οι Βέλγοι μέτοχοι δεν σκοπεύουν να υποβάλλουν προσφορά», δήλωσε πηγή εξοικειωμένη με το θέμα.


newsbomb