Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Καλαφάτης: Αν δεν μας ενώνει το μετρό, τι θα μας ενώσει;

Ο Σ. Καλαφάτης ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης της Βουλής με θέμα το μετρό Θεσσαλονίκης.

Για τις απόψεις και τους προβληματισμούς των εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης σε ότι αφορά την εξέλιξη του έργου ενημερώθηκε σήμερα ο επικεφαλής της ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Σταύρος Καλαφάτης

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στους κινδύνους που εγκυμονεί για το έργο το ενδεχόμενο αποχώρησης της αναδόχου κοινοπραξίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σε εργασιακά ζητήματα, αλλά και σε θέματα που συνδέονται με την πορεία των αρχαιολογικών εργασιών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς που έρχεται στο φως, παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του μετρό.

Ο Σταύρος Καλαφάτης, από την πλευρά του ενημέρωσε τους εργαζόμενους του μετρό για την πρωτοβουλία του και την πρόταση, που ήδη υιοθέτησε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης της Βουλής με θέμα το μετρό Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε:

«Η ενημέρωση που είχα από το Σωματείο Εργαζομένων του μετρό και οι φόβοι που εκφράζονται για πιθανές νέες καθυστερήσεις του έργου, καταδεικνύουν ως επιτακτικότερη από ποτέ την ανάγκη μιας ευρείας συνεννόησης και συμμαχίας υποστήριξης της απρόσκοπτης συνέχισης των εργασιών, όλων όσων έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης. Επιτέλους, πρέπει να αποτελεί κοινό μήνυμα όλων μας, προς κάθε κατεύθυνση, είτε επιχειρηματική, είτε πολιτική, είτε αυτοδιοικητική, πως όποιος παίζει με το θέμα του μετρό για να υπηρετήσει προσωπικές επιδιώξεις, συμφέροντα ή ιδεοληψίες, εμπαίζει τη Θεσσαλονίκη. Επιτέλους, αν δεν μας ενώνει σ` αυτήν την πόλη το μεγαλύτερο έργο της, τότε τι θα μπορέσει να μας ενώσει;»

voria