Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Προς ανοικοδόμηση το σιδηροδρομικό δίκτυο της Σερβίας

Είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες
Κεφάλαια από το σύνολο του δανείου που αφορά τους σιδηρόδρομους -το οποίο ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)- μπορούν να διατεθούν για την επισκευή βλαβών που έχουν υποστεί αυτές οι υποδομές από τις πλημμύρες.
Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο εκτελεστικός διευθυντής της EBRD για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη Ζαν Μαρκ Πέτερσμιτ με την αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς.

Η κ. Μιχαΐλοβιτς ενημέρωσε τον κ. Πέτερσμιτ ότι ο ρυθμός των εργασιών στον Πανευρωπαϊκό Άξονα 10 έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες και αξιωματούχοι του υπουργείου επιθεωρούν, σε τακτική βάση, τις εργασίες.

Τόνισε δε, ότι η επικείμενη συγχώνευση των κρατικών εταιρειών «Corridors of Serbia» και «Roads of Serbia» αναμένεται να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και να εξαλείψει ορισμένα από τα θέματα που καθυστερούσαν την κατασκευή των σιδηροδρομικών υποδομών.

Επίσης, η υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πέτερσμιτ για έργα που πρόσφατα παρουσιάστηκαν στο Βερολίνο από τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών μεταφορών και της μεταφορικής συνδεσιμότητας μεταξύ των χωρών της περιοχής.

Στα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της κ. Μιχαΐλοβιτς με τον κ. Πέτερσμιτ περιλαμβάνονται το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των σερβικών αερολιμένων και η πιθανότητα συγχώνευσης μικρότερων αεροδρομίων σε μια ενιαία επιχείρηση, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

newsdeast