Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σιμόπουλος: Έτοιμοι από πλευράς υποδομών

 "Στο  επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο θα υπάρχουν σημαντικά κονδύλια και για σιδηροδρομικά έργα"

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματεία Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο η περιοχή είναι έτοιμη πλευράς υποδομών  να δεχτεί από έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε:

 «Βέβαια, υπάρχει υποδομή… Μην ξεχνάτε ότι έχει ολοκληρωθεί η Εγνατία, ολοκληρώνονται οι κάθετοι άξονες, πέρυσι το καλοκαίρι δώσαμε σε κυκλοφορία την νέα συνοριακή διάβαση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τον κάθετο άξονα από Κομοτηνή.

Μόνο αυτή η διάβαση έδωσε φέτος το καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά στην Κομοτηνή» ανέφερε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων και πρόσθεσε: «Ολοκληρώνουμε τον κάθετο άξονα για τον Προμαχώνα και μιλάμε για κάθετους άξονες, οι οποίοι συναντούν τα διευρωπαϊκά δίκτυα και στο τέλος καταλήγουν μέχρι τη Βαλτική θάλασσα. Άρα, λοιπόν όσον αφορά την υποδομή των οδικών μεταφορών, ναι είμαστε έτοιμοι».

 Εκτός από τις οδικές υποδομές, ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε και σε έργα που εκτελούνται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. «Όσον αφορά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αυτή τη στιγμή εκτελούμε και είμαστε προς το τέλος, ένα πολύπαθο έργο, το οποίο εκτελείται εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Είναι η επέκταση του αεροδιαδρόμου, η οποία θα του επιτρέψει από το 2015 και μετά να δέχεται και υπερατλαντικές πτήσεις. Βέβαια, μέσα στα πλαίσια της παραχώρησης -γιατί παραχωρούνται κάποια αεροδρόμια-  πρέπει να γίνει και επέκταση του αεροσταθμού. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί οριακά ο αεροσταθμός στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε να κάνουμε πράγματα» ανέφερε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ολοκληρώνονται κάποια σημαντικά έργα στη Χαλκιδική και ο κάθετος άξονας Φλώρινα – Νίκη».

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, «στο  επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο θα υπάρχουν σημαντικά κονδύλια και για σιδηροδρομικά έργα. Ήδη αυτές τις μέρες ξεκίνησε να επαναλειτουργεί -με προβλήματα βέβαια- η σύνδεση η σιδηροδρομική της χώρας με τα Βαλκάνια. Είχε διακοπεί», υποστήριξε ο κ. Σιμόπουλος, «αλλά θα υπάρχουν επενδύσεις και στο σιδηροδρομικό δίκτυο».

«Επίσης, εκτελούμε έργα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης» υπενθύμισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, καταλήγοντας: «Θέλω να πω ότι στη Βόρεια Ελλάδα γίνονται έργα από άκρη σε άκρη, που θα μας επιτρέψουν αυτούς τους τουρίστες της Αμφίπολης, να τους μεταφέρουμε.

Βέβαια, θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις και σε τουριστικές υποδομές».
  
Πηγή:www.capital.gr