Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πήρες την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;

Εκπτώσεις σε συγκεκριμένα εισιτήρια του ΟΣΕ και άλλων μέσων μεταφοράς, αλλά και σε τηλεπικοινωνίες, φροντιστήρια, καταστήματα και ψυχαγωγία προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, η οποία αφορά όσους είναι έως 30 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «τσεκάρουν» τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και να… υπολογίσουν αν θα τους χρησιμέψει για να περιορίσουν τα έξοδά τους. Η ετήσια ανανέωση κοστίζει 10 ευρώ και προωθείται στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Πρόκειται για ένα εργαλείο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης των νέων Ευρωπαίων πολιτών στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων. Μπορούν να έχουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13 - 30 ετών. Ισχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και ανανεώνεται κάθε χρόνο έως τα 30, ενώ είναι εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Οι νέοι μπορούν να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 37 χώρες του εξωτερικού. Σύμφωνα με την Γ.Γ. Νέας Γενιάς, η ειδική έκπτωση αφορά σε προϊόντα, και υπηρεσίες όπως:

* Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.
* Καταστήματα: ρούχων, οπτικά, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.
* Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club.
* Εκπαίδευση: φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σεμινάρια πληροφορικής.
* Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Λίστα με όλες τις συμβαλλόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα υπάρχει στην ιστοσελίδα http://www.europeanyouthcard.gr, ενώ για τις εκπτώσεις στο εξωτερικό ενημέρωση υπάρχει στο www.europeanyouthcard.org.

Η απόκτηση της κάρτας στα γραφεία στην Αθήνα γίνεται με 3 τρόπους:

• Υποβολή της online αίτησης.
• Αποστολή αίτησης με μία φωτογραφία ταχυδρομικά στην παρακάτω διεύθυνση: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ: ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 417, 11143 ΑΘΗΝΑ.
• Επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και επί τόπου απόκτηση της κάρτας, έχοντας μαζί μια πρόσφατη φωτογραφία (τύπου ταυτότητας) και ταυτότητά. Η πληρωμή της συνδρομής θα πραγματοποιείται σε υποκατάστημα τραπέζης Πειραιώς, πλησίον των γραφείων, Δευτέρα έως Πέμπτη ώρες 9:00 έως 14:15 και Παρασκευή 9:00 έως 13:45. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 213 1314411 – 14.

Διαδικασία απόκτησης της κάρτας στα γραφεία στη Θεσσαλονίκη. Στα γραφεία του παραρτήματος στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασ. Γεωργίου Α΄ 1 στο γραφείο 24 Ε, έχοντας μαζί τους, μια πρόσφατη φωτογραφία (τύπου ταυτότητας) και την ταυτότητά τους. Η πληρωμή της συνδρομής θα πραγματοποιείται σε υποκατάστημα τραπέζης Πειραιώς, πλησίον των γραφείων, Δευτέρα έως Πέμπτη ώρες 9:00 έως 14:15 και Παρασκευή 9:00 έως 13:45.

Δ. Καδδά
Πηγή:www.capital.gr