Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην σημερινή συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει η ΓΣΕΕ στην Θεσσαλονίκη. Στην ανακοίνωση του ο ΣΣΒΕ αναφέρει:


"Ο Σ.Σ.Β.Ε. καλεί όλους τους εργαζόμενους, στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Σεπτέμβρη 2014 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει. ( προσυγκέντρωση στον Ε.Σ.Θ , 17:30 )
Στο «όνομα» της μείωσης του χρέους η κυβέρνηση προωθεί το ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος ώστε να εξευμενισθούν οι «αγορές» και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες του κράτους. 
Στο «όνομα» του συμμαζέματος των δημόσιων οικονομικών ξηλώνουν το κράτος πρόνοιας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. Για αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας.
  • Δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό «παρόν» γιατί:
  •  Θέλουμε Εργασία και ΟΧΙ Ανεργία
  • Απαιτούμε Δημοκρατικά Δικαιώματα
 Αγωνιζόμαστε για Κοινωνική Δικαιοσύνη
  • Λέμε ΟΧΙ στα μνημόνια  της λιτότητας 
  • της εξαθλίωσης
  • του αυταρχισμού"
ΤΟ ΔΣ του Σ.Σ.Β.Ε

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την προσυγκέντρωση των σιδηροδρομικών το 2010