Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης

Πρώην  διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων (αρμόδιος για το ΕΣΠΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Γιαννούσης.
Ωστόσο, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ για την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση της νέας προγραμματικής περιόδου, μετά από παράκληση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια.
Οπως αναφέρεται στη ανακοίνωση του υπουργείου: «Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων/ΕΣΠΑ Γιώργος Γιαννούσης υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια, προκειμένου να επιστρέψει στα κύρια καθήκοντά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
» Ο κ. Γιαννούσης θα παραμείνει στην θέση του ύστερα από παράκληση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση της νέας προγραμματικής περιόδου».
Ο Γιώργος Γιαννούσης - ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ - από το 1984 υπηρετεί ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής, αρμόδιος επί σειρά ετών για τη διαχείριση των Κοινοτικών Προγραμμάτων στην Ελλάδα και στη συνέχεια ως προϊστάμενος υπεύθυνος διαδοχικά, για τα κοινοτικά προγράμματα της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Τσεχικής Δημοκρατίας.

tanea.gr