Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μια κίνηση για καθαρό τραίνο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ποια από τις δυο εικόνες θα θέλαμε να έχουν τα τραίνα μας που ταξιδεύουμε; Ασφαλώς θα απαντήσει κανείς αυτή που βρίσκεται δεξιά. Όμως για να είναι η εικόνα αυτή στα μάτια μας καθημερινά και να απολαμβάνουμε τα ταξίδια μας ευχάριστα, πρέπει όλοι να συμβάλουμε να τα κρατάμε καθαρά. Με πιο τρόπο;

Αυτό μας το εξηγεί μέσα από την ιστοσελίδα της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οποία αναφέρει:

«Το τραίνο εκσυγχρονίζεται, γίνεται πιο «εξωστρεφές», πιο κοινωνικό, πιο δελεαστικό. Οι σταθερές αξίες που υπηρετεί: Οικολογία, Ασφάλεια, Οικονομία έρχονται να αναδειχθούν με μια σύγχρονη εικόνα ενός φιλικού μέσου από όλες τις απόψεις.
Οι νέες υπηρεσίες βάζουν το τραίνο σε νέα τροχιά σύγχρονων μεταφορικών μέσων:
·         Επιβράβευση τακτικών επιβατών μέσα από την υπηρεσία TRAINOSE REWARDS
·         Ηλεκτρονική κράτηση και αγορά εισιτηρίων
·         Ηλεκτρονική ενημέρωση δρομολογίων
·         Εκπτώσεις κόστους εισιτηρίου για ηλεκτρονική, για έγκαιρη κράτηση, για κράτηση μετ’ επιστροφής, για περιπτώσεις καθυστερήσεων και ελαχιστοποίηση καθυστερήσεων,
·         Διευκολύνσεις μετακίνησης από και προς τον σταθμό σε προνομιακές τιμές, με την υπηρεσία ΤΡΑΙΝΟΤΑΞΙ

 Στη νέα εικόνα του τραίνου τα γκράφιτι και οι βανδαλισμοί του μέσου εσωτερικά και εξωτερικά, δεν ταιριάζουν. Οι 1.500.000 επιβάτες το μήνα σε προαστιακό και υπεραστικό δίκτυο δεν είναι αρκετοί για να αξίζουν μια πιο κοινωνική εικόνα του αγαπημένου τους μέσου;
Ο καθαρισμός των τρένων από γκράφιτι έχει υψηλό κόστος.  Τόσο τα υλικά και ο χρόνος που απαιτούνται για τον καθαρισμό, όσο και η επικάλυψη με υλικό αντιγκράφιτι είναι σαφώς υπέρμετρα δυσανάλογα με το χρόνο και το κόστος εκείνων που το βανδαλίζουν και το γεμίζουν γκράφιτι.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντατικοποιεί την προστασία του σιδηροδρομικού υλικού και κινείται νομικά αιτούμενη αστικές ευθύνες από όσους καταστρέφουν τα τρένα.
Παράλληλα όμως ζητάει τη συμμετοχή όλων όσων αγαπούν το τραίνο. Συμμετέχοντας όλοι στην προστασία της ομορφιάς του τραίνου, συμμετέχουμε στο όμορφο ταξίδι που προτείνει.
Φίλοι της εκστρατείας, είναι οι επιβάτες που αγαπούν το μέσο, είναι όσοι πιστεύουν σ’ αυτήν, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας, οι άνθρωποι που παρακολουθούν έστω διαδικτυακά την προσπάθεια επικοινωνίας μιας κίνησης για καθαρό τραίνο.
Είναι ταξιδιώτες, επιβάτες του τραίνου και μπορούν να συμβάλουν στην καθαριότητα του τραίνου με τη φυσική τους παρουσία.
Είναι πολίτες ευαισθητοποιημένοι με την προσπάθεια Καθαρό Τραίνο, που δηλώνουν το παρόν τους μέσα από την ιστοσελίδα, στέλνοντας απόψεις και ιδέες στην ιστοσελίδα μας.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει να επιβραβεύσει τους σταθερούς αλλά και τους νέους φίλους του τραίνου, δημιουργώντας και το αισθητικό περιβάλλον που τους αξίζει μέσα στο πιο όμορφο, οικολογικό και ασφαλές μέσο μετακίνησης.
Γιατί το τραίνο είναι το δικό μας μέσο. Το μέσο όλων μας 
Συμμετέχουμε όλοι!
Αν ενδιαφέρεστε για την κίνηση Καθαρό Τραίνο, 

Σας περιμένουμε!