Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Κυκλοφόρησε «Ο ΤΥΠΟΣ» των συνταξιούχων σιδηροδρομικών

Με βασικό θέμα την συνάντηση της διοίκησης της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών και όλων των σωματείων των συνταξιούχων του ΟΣΕ με τον πρόεδρο και διευθύνον σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της εφημερίδας της  Ομοσπονδίας των συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Ο ΤΥΠΟΣ». Όπως  αναφέρει η εφημερίδα κατά την συνάντηση τέθηκε το θέμα της χορήγησης σιδηροδρομικών ταυτοτήτων και στους μεταταχθέντες σιδηροδρομικούς του νόμου 3891/2010. Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει:


«Με πρωτοβουλία της ΠΟΣΣ έγινε στις  24/7/14 συνάντηση όλων των  σωματείων που εκπροσωπούν συνταξιούχους  του ΟΣΕ εντός και εκτός Ομοσπονδίας, με τον Πρόεδρο ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο και τον Διευθυντή Προσωπικού κ. Γεώργιό Φλωρόπουλο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να τεθούν από την πλευρά  των εκπροσώπων των συνταξιούχων οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εν ενόψει  της επείγουσας εγκυκλίου  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την έκδοση των νέων υπηρεσιακών ταυτοτήτων.
Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση σχετικά με την εγκύκλιο ήταν ο χρόνος και η διάρκεια που  επελέγη για να στείλουν τα στοιχεία τους οι σιδηροδρομικοί  (μήνας Αύγουστος-διακοπών) καθώς και η πρόβλεψη για τους μεταταχθέντες συναδέλφους μας βάση του νόμου 3891/2010.
Μετά τη συνάντηση, εις την  οποία θέλουμε να επισημάνουμε ότι διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης εκατέρωθεν των πλευρών τα αποτελέσματα ήταν θετικά, αφού ο κ. Ζηλιασκόπουλος απεδέχθη τα δυο επίμαχα σημεία της εγκυκλίου που  ετέθησαν από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΣ, για παράταση του χρόνου  κατάθεσης στοιχείων πέραν τού προβλεπόμενου στην εγκύκλιο, καθώς και την έκδοση υπηρεσιακών ταυτοτήτων και στους συνταξιούχους του  Ν.3891/2010 από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Εκκρεμεί συνάντηση με τον Πρόεδρο ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο  του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της επιδοτήσεως προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ των υπαλλήλων και συντ/χων τού ΟΣΕ.
Θα ακολουθήσει και συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΤΥ κ. Στέφανο Αγιάσογλου».