Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Τι είπε για τα έργα στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε «ιδιαίτερους δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη» κι είπε ότι είναι όνειρό του «να γίνει η Βόρεια Ελλάδα μοχλός και εφαλτήριο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα».
Είπε ότι σε δυο χρόνια θα είναι έτοιμη η σύνδεση του λιμανιού με την ΠΑΘΕ, οι κόμβοι της περιφερειακής, η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη και ο διάδρομος προσγείωσης απογείωσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο οποίος θα επιτρέπει την προσγείωση μεγάλων αεροσκαφών.
Υπογράμμισε ότι η Αλεξάνδρια Ζώνη Καινοτομίας «αποκτά για πρώτη φορά δημόσια γη» και μίλησε για τρεις μεγάλες παρεμβάσεις:

  • Την αναβάθμιση του λιμανιού με την αξιοποίηση του ΟΛΘ, που θα δώσει νέες προοπτικές. Είπε ότι «με την αποκρατικοποίηση αναδεικνύεται η στρατηγική σημασία του λιμένα. Θα συνδεθεί με το αναβαθμισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο, θα μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων». Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα αναδεικνύονται επενδυτές με τεχνογνωσία και πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές. «Γι αυτό και οι φορείς της πόλης είναι όλοι υπέρ», τόνισε.
  • Την παραχώρηση του στρατοπέδου Π. Μελά στην Αυτοδιοίκηση. «Οι αναπτυξιακές προοπτικές είναι πολλαπλές. Αναπλάσεις, οικιστικές και εμπορικές δραστηριότητες, ανάδειξη διατηρητέων κτισμάτων, δημιουργία οικισμού», υπογράμμισε.
  • Τη στελέχωση και πλήρη λειτουργία Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. «Πολύ σύντομα θα γίνεται η παραγωγή εκπομπών από τη Βόρεια Ελλάδα και θα μεταδίδεται και πέρα από τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να αναδειχτεί η Θεσσαλονίκη σε μεγάλο πολιτιστικό κέντρο. Αυτό είναι ένα όνειρο. Τώρα θα αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα», τόνισε.
difernews.gr