Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Γοητευτικά ταξίδια στις ποιο όμορφες διαδρομές του σιδηροδρόμου μας προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την δυνατότητα να γνωρίσουμε τις ποιο όμορφες σιδηροδρομικές διαδρομές της πατρίδας μας, μας την προσφέρει, μετά ειδικά προγράμματα εκδρομών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Διαβάστε τι αναφέρει για τα προγράμματα αυτά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε.


"Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με γνώμονα την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού τουρισμού στη χώρα μας, ενέταξε το 2012 στη συνολική στρατηγική της το άνοιγμά της στην τουριστική αγορά με καθιέρωση ειδικών εκδρομικών αμαξοστοιχιών, πανελλαδικά αλλά και ειδικότερα στο δίκτυο της Πελοποννήσου με ιδιαίτερη μέχρι σήμερα επιτυχία. Με ανακατασκευασμένο και μουσειακό τροχαίο υλικό πραγματοποιούνται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ θεματικές εκδρομές οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φιλοδοξεί να αναπτύξει με γρήγορους ρυθμούς το σιδηροδρομικό τουρισμό στη χώρα μας, ειδικά στο δίκτυο της Πελοποννήσου, το οποίο διαθέτει ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο και πρόσβαση σε σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους (Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Μεσσήνη, Μυκήνες), συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό το σιδηροδρομικό ταξίδι με την ανεξάντλητη πολιτιστική κληρονομιά μας, την οποία επιλέγουν οι επισκέπτες μας.
Οι θεματικές εκδρομές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απευθύνονται σε συλλόγους, φορείς, ομάδες κλπ. Για πληροφορίες και αιτήματα για τη διενέργεια εκδρομών, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τηλ.210 – 5297 407 φαξ αρ. 210 5249 996.

Σχολικές εκδρομές με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 
Αθήνα – Θεσσαλονίκη:

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει ειδικές προνομιακές τιμές για την ομαδική μετακίνηση μαθητών στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.
H τιμή ανέρχεται σε 20 € κατ’ άτομο για διαδρομές μετ’ επιστροφής και ισχύει εφόσον η εκδρομή πραγματοποιείται με αμαξοστοιχίες οι οποίες κυκλοφορούν από Δευτέρα έως και Πέμπτη. Στις περιπτώσεις όπου η μία ή και οι δύο διαδρομές γίνονται Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή, η τιμή ανέρχεται σε 25 € κατ’ άτομο μετ’ επιστροφής.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε:

Γραφείο Ταξιδίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Αθήνα

Τηλ: 210 3621 039, Φαξ: 210 3628 983, ωράριο λειτουργίας 8.00–15.00 (Δευτέρα έως Παρασκευή)
Γραφείο Ταξιδίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 598 114, Φαξ: 2310 – 598129, ωράριο λειτουργίας 8.00–15.00 (Δευτέρα έως Παρασκευή)

Τουριστικά τρένα Πηλίου και Διακοπτού – Καλαβρύτων:

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει ειδικές τιμές για ομάδες μαθητών που θα επιλέξουν για την σχολική τους εκδρομή τον Οδοντωτό που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, καθώς και το μικρό ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, που συνδέει τις γραφικές Μηλιές στο Πήλιο με τα Άνω Λεχώνια στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.
Η ανάδειξη του μικρού ιστορικού τρένου του Πηλίου και του Οδοντωτού είναι για ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συνδυάζουν την ιδιαίτερα γραφική διαδρομή τους με την ιστορία του σιδηροδρόμου από τον προηγούμενο αιώνα. Τα τακτικά δρομολόγια του Τρένου του Πηλίου ξεκινούν κάθε χρόνο τον Απρίλιο και τελειώνουν τον Οκτώβρη. Από τις 26 Απρίλη κυκλοφορούν κάθε Σαββατοκύριακο ενώ από τις 5 Ιουλίου κυκλοφορούν καθημερινά μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη. Για τον υπόλοιπο χρόνο είναι δυνατή η ενοικίαση του τρένου για εκδρομές με ειδικές τιμές. Για τους επισκέπτες που διακινούνται κατά ομάδες χορηγούνται ειδικές εκπτώσεις για ταξίδια από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ημέρες της τακτικής κυκλοφορίας του τρένου του Πηλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε:

Γραφείο Ταξιδίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Βόλος

Τηλ/ Φαξ: 24210 39723, e-mail: grafeio.volou@trainose.gr, ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη 07.00–15.00 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 07.00–21.00

Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος που συνδέει το Διακοπτό με τα γραφικά Καλάβρυτα περνάει μέσα από το μαγευτικό φαράγγι του Βουραϊκού προσφέροντας μοναδική εμπειρία στους επιβάτες. Κυκλοφορεί καθημερινά, όλο το χρόνο και ισχύουν και σε αυτό ειδικές τιμές για ομάδες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Επίσης είναι δυνατή η ενοικίαση του τρένου για ειδικές εκδρομές με ειδικές τιμές.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Οδοντωτό, για τιμές και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε:

στο Κεντρικό Γραφείο Ταξιδίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αθήνα στο τηλέφωνο και τη διεύθυνση που προαναφέρθηκε παραπάνω, καθώς και

Γραφείο Ταξιδίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Αθήνα

Τηλ: 210 3621 039, Φαξ: 210 3628 983, ωράριο λειτουργίας 8.00–15.00 (Δευτέρα έως Παρασκευή)

Σιδηροδρομικός Σταθμός Διακοπτού
Τηλ: 26910 43206, Φαξ: 26910 43255

Σιδηροδρομικός Σταθμός Καλαβρύτων

Τηλ: 26920 23050, Φαξ: 26920 22022