Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί απαγόρευσαν σε 39χρονο να χρησιμοποιεί το τρένο;

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή και τριετή απαγόρευση της μετακίνησής του με τρένο, επέβαλε βρετανικό δικαστήριο στο Σέφιλντ, σε 39χρονο άντρα, ο οποίος παρενόχλησε σεξουαλικά 18χρονη φοιτήτρια μέσα σε τρένο. 

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Οκτώβριο μια 18χρονη φοιτήτρια ταξίδευε με το τρένο στη διαδρομή από το Σέφιλντ στο Ντόνκαστερ, όταν ο 39χρονος Raja Hussain, κάθισε δίπλα της και ενώ κοίταζε στο κινητό του γυμνές φωτογραφίες, της χαμογελούσε και έσκυψε να της πιάσει το πόδι.
Η κοπέλα προσποιήθηκε ότι τηλεφωνεί σε κάποιο φίλο, αλλά αυτός συνέχισε να την ενοχλεί. Τότε, η φοιτήτρια τον φωτογράφισε με το κινητό της και, μόλις βγήκε από το τρένο, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, δείχνοντας ταυτόχρονα την φωτογραφία του δράστη της σεξουαλικής παρενόχλησης.
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Σέφιλντ και η εισαγγελέας τόνισε πόσο «ταπεινωμένη» αισθάνθηκε η φοιτήτρια από την συμπεριφορά του 39χρονου. 
Η συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης της δεν είχε σχεδιάσει να παρενοχλήσει την 18χρονη, αλλά είναι ψυχολογικά ασθενής, επειδή έχει χάσει τη δουλειά του.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μήνες με αναστολή στον κατηγορούμενο και ταυτόχρονη απαγόρευση να χρησιμοποιεί ως μεταφορικό μέσον τα τρένα για τρία χρόνια.

Bestnews