Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αρχές 2018 σε λειτουργία χωρίς το ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, λέει ο Τσίτουρας


Κλειδώνει οριστικά το 2018 όπως φαίνεται η ολοκλήρωση της πρώτης βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Με αφορμή τη συναυλία που δόθηκε την Παρασκευή το πρωί στο σταθμό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ έγιναν δηλώσεις από τους παρευρισκόμενους.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Χρήστος Τσίτουρας επανέλαβε πως αυτή η πρώτη βασική γραμμή θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς το 2018 λέγοντας: «Στο τεχνικό επίπεδο, κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο δυνατό. Πιστεύουμε ότι και με τη βοήθεια όλων των φορέων, το Μετρό θα είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές του 2018».

Ένα άλλο νέο που προέκυψε από τις δηλώσεις του κου Τσίτουρα είναι πως οριστικοποιείται η λειτουργία (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) χωρίς το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ο οποίος παραμένει μπλοκαρισμένος δικαστικά.

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: 2 ΣΤΑΘΜΟΙ-ΜΟΥΣΕΙΑ
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, αφού επανέλαβε ότι το έργο θα είναι έτοιμο το 2018, υπογράμμισε ότι «έχουν διαθέσει από πόρους του ΕΣΠΑ 90 εκατομμύρια ευρώ και έχουν ακόμη εγκριθεί άλλα 43 εκατομμύρια ευρώ περίπου».

«Σχεδιάζουμε, μάλιστα, την κατασκευή δυο σταθμών που θα αποτελούν στην ουσία Μουσεία. Πρόκειται για το ΣταθμόΑγίας Σοφίας και βέβαια το Σταθμό Βενιζέλου» σημείωσε.

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
Από την πλευρά του ο βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε την ανάγκη να βάλουν όλοι πλάτη. "Το μετρό Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο έργο της πόλης εδώ και δεκαετίες, έχει “ταλαιπωρηθεί” και έχει “ταλαιπωρήσει”. Πρέπει επιτέλους, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, για την ολοκλήρωσή του σε συγκεκριμένο και αδιαπραγμάτευτο χρονοδιάγραμμα. Για να συμβεί αυτό όμως, πρέπει να βάλουμε πλάτη, χωρίς “αστερίσκους”, όλοι όσοι έχουμε την υποχρέωση και τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε θεσμικά τις ανάγκες και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης», τόνισε.

Ο ίδιος επανέλαβε τις προτάσεις του για το έργο. «Αφενός να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν, η ειδική συζήτηση στη Βουλή για το μετρό της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του δημάρχου, πρόταση που έχει ήδη αποδεχτεί ο αρμόδιος υπουργός. Αφετέρου να διεξαχθεί άμεσα, σχετική ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή της Αττικό Μετρό και της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας, για την πλήρη ενημέρωση επί των εξελίξεων που αφορούν στο έργο και την αποσαφήνιση των θέσεων όλων των αρμοδίων θεσμικών παραγόντων, προς την κατεύθυνση της απεμπλοκής του από παρελκυστικές τακτικές και καθυστερήσεις», είπε.

ypodomes.com