Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Στα ...«μουλωχτά» η νέα αλλαγή στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ

Ο αεροναυπηγός Κώστας Κεφαλογιάννης στη θέση του Γιώργου Κουτσουδάκη. Ουδεμία ανακοίνωση για την αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο.


Ένα νέο μέλος έχει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μετά την τοποθέτηση του νέου προέδρου Μανώλη Κονδύλη και διευθύνοντος συμβούλου Πασχάλη Μπουχώρη. Πρόκειται για τον αεροναυπηγό μηχανικό Κώστα Κεφαλογιάννη ο οποίος αντικατέστησε τον Γιώργο Κουτσουδάκη.

Ο κ. Κουτσουδάκης είχε τοποθετηθεί στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ στις αρχές του 2013 σε αντικατάσταση του Αντώνη Βαρθολομαίου ο οποίος μεταπήδησε στην ηγεσία της ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτσουδάκης είχε ζητήσει εδώ και πολλούς μήνες την αντικατάστασή του επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Ο Γ. Κουτσουδάκης «έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα με τομέα ευθύνης τις Επιχειρήσεις και την Επενδυτική Τραπεζική. Προηγουμένως ήταν Γενικός Διευθυντής στη Γενική Τράπεζα, Επικεφαλής Εταιρικής & Επενδυτικής Τραπεζικής, ενώ έχει διατελέσει Στέλεχος της ΕΤΕΒΑ (Όμιλος Εθνικής Τραπέζης) και της Alpha Finance (όμιλος Alpha Bank)».

Ο αντικαταστάτης του, Κώστας Κεφαλογιάννης, «έχει διατελέσει σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου, υπεύθυνος για την κατασκευή και θέση σε λειτουργία του «Ελευθέριος Βενιζέλος», των Oλυμπιακών Eργων Μεταφορών (Προαστιακός, Metro, Tram), για τις Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα (PPP's - ΣΔΙΤ), για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου καθώς και για τη δημιουργία και ενημέρωση συστημάτων παρακολούθησης προόδου του Κυβερνητικού Εργου». Ήταν, «για 12 συναπτά έτη, Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης του ομίλου της Ολυμπιακής (ΟΑ) και Μέλος Δ. Σ. επιχειρήσεων του Δημοσίου τομέα (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ). Ειναι μέλος Ειδικών Ανωτάτων Διαιτητικών Δικαστηρίων».

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ουδέποτε υπήρξε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο.

Τουλάχιστον άλλαξε η σύνθεση του Δ.Σ. στο δικτυακό τόπο του Ταμείου, η διοίκηση του οποίου επικαλείται την προσήλωση στη διαφάνεια...

euro2dey