Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΕΡΓΟΣΕ. Μεταφύτευση ελαιόδεντρων κατά την κατασκευή νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής. Δείτε το βίντεο

Η «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε.» ως φορέας υλοποίησης της κατασκευής και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα, έχει την αρμοδιότητα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων εκτάσεων με σκοπό την ανάπτυξη των έργων μέσω της διαδικασίας των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναπτύχθηκε από φορέα του Δημοσίου μια καινοτόμα περιβαλλοντική δράση, με στόχο την αξιοποίηση του φυτικού κεφαλαίου που υπάρχει εντός των απαλλοτριούμενων εκτάσεων, μέσω της διαδικασίας της μεταφύτευσης ελαιόδεντρων μεγάλης ηλικίας, ώστε να επιτευχθεί η διάσωσή όσο το δυνατόν περισσοτέρων απ’ αυτά αντί της καταστροφής τους ή της παραγωγής καυσόξυλων, που γινόταν έως τώρα.

Στα πλαίσια της αναζήτησης οικονομικών πόρων για την χρηματοδότηση αυτού του  εγχειρήματος η «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. Α.Ε.», αιτήθηκε χορηγία από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και αυτή στη συνέχεια αποδέχθηκε το αίτημά της καταβάλλοντας μέσω σύμβασης χορηγίας ένα χρηματικό ποσό, μέσω του οποίου θα διασωθεί σημαντικός αριθμός ελαιόδεντρων.
Η «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε.» προτίθεται να διαθέσει αυτά τα ελαιόδεντρα δωρεάν σε Δήμους της χώρας ή άλλους φορείς, που θα τα αξιοποιήσουν σε κατάλληλα επιλεγμένους χώρους της  περιοχής τους, με τη δέσμευση να αναδείξουν το περιβαλλοντικό προφίλ της Εταιρείας.