Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο λόγω πλημμυρών

 Ένας 29χρονος αγνοείται 

Ένας άνδρας αγνοείται στην πόλη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ενώ δεκάδες οικισμοί σε όλη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο νέων πλημμυρών εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.
Ο 29χρονος άνδρας που αγνοείται επέβαινε στο αυτοκίνητό του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά κι έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.
Η καταρρακτώδης βροχή της Τρίτης προκάλεσε προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ του Σαράγεβο και του Ζάγκρεμπ, ενώ πλημμύρισε κι ένα τμήμα του νοσοκομείου της Μπάνια Λούκα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Μπάνια Λούκα κηρύχθηκε σε κατάσταση "πορτοκαλί" συναγερμού καθώς πολλοί από τους οικισμούς που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής τις τελευταίες ημέρες είχαν πληγεί σοβαρά από τις πλημμύρες του Μαΐου.

Στην Γκρατσάνιτσα, στον βορρά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, 200 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για δεύτερη φορά φέτος τα σπίτια τους, καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα.

Στην πόλη Ζέπτσε, σπίτια και εμπορικά καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Στην Τούζλα, σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες απομάκρυναν από τα σπίτια τους αρκετές οικογένειες, ενώ περίπου 30 σπίτια και μια μεγάλη έκταση με καλλιέργειες πλημμύρισαν στην περιοχή του Σαράγεβο.

newsbomb