Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Επιστολή μεταταγμένου σιδηροδρομικού

Με ανοικτή επιστολή του μεταταγμένος σιδηροδρομικός αναφέρεται στο θέμα της χορήγησης σιδηροδρομικής ταυτότητας στους συνταξιούχους μεταταγμένους σιδηροδρομικούς που μεταταχτήκαν υποχρεωτικός βάση του νόμου 3891/2010. Στην επιστολή του, ο μεταταγμένος σιδηροδρομικός εξηγεί τους λόγους για του οποίους πρέπει να δοθούν ταυτότητες και στους «οικιοθελώς» μεταταχθέντες σιδηροδρομικούς.

 «Θέλω να παρακαλέσω όποιον μπορεί και έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει για το θέμα των ταυτοτήτων να εισηγηθούν στον κ. Ζηλιασκόπουλο και σε όλους τους αρμόδιους ώστε να δεχθούν αντιπροσωπία εθελοντικά μεταταχθέντων για να τους πούμε ότι σύμφωνα με τον ν. 3891/2010 είμαστε κι εμείς υποχρεωτικά μεταταχθέντες αφού ο νόμος είχε υποχρεωτικό χαρακτήρα για αναγκαστική μείωση προσωπικού και μάλιστα των παλαιοτέρων.
Γιατί το 2010 αρκετοί σιδηροδρομικοί έχοντας υπηρετήσει πάρα πολλά χρόνια στο σιδηρόδρομο και μάλιστα ξαφνικά τη συγκεκριμένη εβδομάδα του Δεκεμβρίου από 20/12/2010 έως τις 28/12/2010 υπογράψαμε οικειοθελώς να μεταταχθούμε;  Ποιος ήταν ο λόγος; Γιατί δεν το κάναμε πιο πριν;
 Θέλω να θυμίσω στον κύριο Ζηλιασκόπουλο και σε όλους τον ν. 3891/2010, ο νόμος περί εξυγίανσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων. Ένας νόμος ο οποίος ανάγκαζε τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μετατάξουν κάποιο αριθμό υπαλλήλων υποχρεωτικά (που τελικά ήταν περίπου 1600).
Ένας νόμος που ξεκαθάριζε ότι θα μεταταχθούν αυτοί που έχουν τα περισσότερα χρόνια.
 Μεγάλος αριθμός υπαλλήλων οικειοθελώς μεταταγμένων είχαμε δει μέσα από το νόμο τη φωτογραφία μας διότι είχαμε πάρα πολλά χρόνια στο σιδηρόδρομο. Κάναμε αίτηση για μετάταξη με μεγάλο πόνο για την αποχώρησή μας από το σιδηρόδρομο αλλά με την ελπίδα ότι τα τελευταία χρόνια της επαγγελματικής μας πορείας να τα υπηρετήσουμε κοντά στο σπίτι μας και στις οικογενειακές μας υποχρεώσεις.
 Δικαιούμαστε κι εμείς την ταυτότητα, δεν ζητάμε ελεημοσύνη αλλά μία ηθική επιβράβευση για τις τρείς δεκαετίες που εργαστήκαμε στο σιδηρόδρομο. Ζητάμε την ταυτότητά μας, τη σιδηροδρομική μας ταυτότητα. Την ζητάμε μόνο για εμάς και μόνο όταν συνταξιοδοτούμαστε. Άλλωστε απ’ όσο γνωρίζω υπάρχει και συμμετοχή από τους κατόχους, 25% για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 50% για ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Δεν νομίζω ότι θα ζημιωθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Να σημειώσω ότι την ταυτότητά την έχουν πάρει και θα την πάρουν άνθρωποι που εργάστηκαν πολύ λιγότερα χρόνια στο σιδηρόδρομο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.»
Ένας μεταταγμένος σιδηροδρομικός

 «Σ.Ν» Είμαστε βέβαιοι ότι το θέμα αυτό θα το δει με κατανοήσει ο κ. Ζηλιασκόπουλος και δεν υπάρξει τέτοιο θέμα διαχωρισμού. Άλλωστε είναι γνωστό την περίοδο εκείνη τι τρομοκρατία επικρατούσε προκειμένου να μειωθεί το προσωπικό. Οι απειλές  για απολύσεις ήταν πάνω από τα κεφάλια όλων των σιδηροδρομικών… Είναι άδικο αυτοί οι σιδηροδρομικοί που μάτωσαν για τον σιδηρόδρομο να μην έχουν ταυτότητα σιδηροδρομικού. Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό, πρωτίστως είναι ηθικό…