Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Το 2018 το μετρό στη Θεσσαλονίκη, λέει ο γγ Δημοσίων Έργων

Ο Στράτος Σιμόπουλος επιρρίπτει ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης

Η βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις αρχές του 2018 υποστήριξε ο ΓΓ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος. 

Αλλά μαζί της δεν θα παραδωθούν οι δύο σταθμοί σε Βενιζέλου και Βούλγαρη, συμπλήρωσε ο κ. Σιμόπουλος μιλώντας στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, επιρρίπτωντας την ευθύνη γι' αυτό στο δήμο Θεσσαλονίκης.

«Ειδικά όμως για τη Βενιζέλου, πρέπει να τονίσω ότι δεν νοείται Μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς αυτή και δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατασκευασθεί» προσθέτει.

Θέλοντας, παράλληλα, να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για την τύχη των αρχαιοτήτων στην περιοχή του σταθμού της Βενιζέλου υποστήριξε ότι «ο σταθμός Βενιζέλου θα γίνει στην κυριολεξία Μουσείο» κατηγορώντας τον δήμο Θεσσαλονίκης για «προφάσεις εν αμαρτίαις». «Καθυστερεί το έργο αδικαιολόγητα, αλλάζει θέσεις με ταχύτητα πολυβόλου, προσπαθεί να είναι "με τον αστυφύλαξ και τον χωροφύλαξ". Τελευταία, μας είπε ότι θα βρει πρόταση που θα επιτρέπει την κατασκευή του σταθμού χωρίς την απόσπαση. Ας τη φέρει. Αν δεν απαιτεί να ρίξουμε πολυκατοικίες ή στο σημείο εκείνο να κάνουμε υπέργεια την Εγνατία, ευχαρίστως να την υιοθετήσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το ποιος φταίει για την μη ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, ο κ. Σιμόπουλος υποδεικνύει τέσσερις παράγοντες: «τις ανώριμες αρχικά μελέτες, τις απαλλοτριώσεις, τις αρχαιολογικές ανασκαφές και εδώ και ενάμιση χρόνο την προσφυγή του δήμου Θεσσαλονίκης για τη Βενιζέλου.

e-saloniki.gr