Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Δυο συλλήψεις για την τραγωδία στο Μετρό της Μόσχας

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν μετά τον εκτροχιασμό του συρμού του μετρό της Μόσχας που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων, στο σοβαρότερο δυστύχημα που έχει συμβεί ποτέ στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος "συνέλαβαν δύο υπόπτους για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας των μεταφορών", ανακοίνωσε η Επιτροπή Έρευνας που είναι επιφορτισμένη με τις ποινικές έρευνες στη Ρωσία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δύο εργοδηγούς.

Σύμφωνα με την επιτροπή έρευνας, από τον Μάιο πραγματοποιήθηκαν προπαρασκευαστικές εργασίες στη τμήμα της διαδρομής ανάμεσα στους σταθμούς Σλαβιάβνσκι Μπουλεβάρντ και Παρκ Πομπέντι, όπου συνέβη το χθεσινό δυστύχημα, για την εγκατάσταση νέου συστήματος βελονών διακλάδωσης.

Οι δύο συλληφθέντες, ο Βαλέρι Μπασκάτοφ και Γιούρι Γκορντόφ είχαν την ευθύνη των εργασιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Έρευνας.

Όπως προκύπτει, οι εργασίες δεν έγιναν με τον σωστό τρόπο, σύμφωνα με την Επιτροπή, η οποία προσθέτει ότι οι δύο ύποπτοι ανακρίνονται και ότι η απαγγελία των εναντίον τους κατηγοριών θα γίνει "το συντομότερο δυνατόν".

newsit