Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Συζήτηση στη Βουλή για προαστιακό τρένο


Δέσμευση για έναρξη, άμεσα, της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη δρομολόγηση προαστιακού σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία -και την επαναλειτουργία του μετρικού δικτύου στην Πελοπόννησο- απέσπασε από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, παρέμβαση του Θ. Πετράκου, στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία ο βουλευτής ζήτησε, αφ’ ενός την άμεση επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία, στα δρομολόγια Καλαμάτα - Μεσσήνη και Καλαμάτα - ΤΕΙ - Αρις - Μελιγαλάς - Διαβολίτσι - Κυπαρισσία και αφ’ ετέρου την επαναλειτουργία του δικτύου Πελοποννήσου, με συγκεκριμένα δρομολόγια καθώς και συνεχόμενα και σταθερά τουριστικά δρομολόγια. Ζήτησε επίσης να συζητηθούν άμεσα τα σχετικά θέματα σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής.

Οπως γνωστοποιεί, εξ άλλου, ο Θ. Πετράκος με την ανακοίνωσή του, έθεσε το ίδιο ζήτημα και στον πρόεδρο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και συμφωνήθηκε, τις επόμενες ημέρες, να πραγματοποιηθεί συνάντηση, προκειμένου να γίνει αναλυτική συζήτηση.

Ο Π. Θεοφανόπουλος, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, τόνισε στον Μεσσήνιο βουλευτή ότι ο ΟΣΕ εξετάζει το θέμα του προαστιακού και των συνεχόμενων και σταθερών τουριστικών δρομολογίων.

"Ελευθερία" Καλαμάτας

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/vouleftes/item/41154-syzitisi-vouli-proastiako-treno