Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Σύντομες σιδηροδρομικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο

 Αζερμπαϊτζάν

Οι σιδηρόδρομοι του Αζερμπαϊτζάν έχουν προκηρύξει διαγωνισμό για την τεχνική επίβλεψη και  τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την προμήθεια 62 ηλεκτρικών μηχανών για την γραμμή Μπακού - Beyuk - Kesik , η οποία βρίσκεται υπό αναβάθμιση.

Από τις 62 ελκτικές μηχανές οι 12 θα είναι για επιβατικές μεταφορές και η 50 για εμπορικές μεταφορές.  
Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης είναι 11 Αυγούστου.

 Γαλλία

 Ξεκίνησαν οι μελέτες για την κατασκευή νέας σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής  μεταξύ Παρισιού και Νορμανδίας. Το έργο εχει χωριστεί σε τρία τμήματα προτεραιότητας τα οποία είναι,   Paris La Défense - Mantes-la-Jolie, Mantes-la-Jolie - Εβρέ στη γραμμή προς Καέν, και ένα τμήμα μεταξύ Ρουέν, όπου ένας νέος σταθμός έχει προγραμματιστεί, και Yvetot καθ 'οδόν προς Χάβρη.
Οι μελέτες προβλέπεται να ολοκληρωθούν το 2016 και η κατασκευή του έργου πριν από το 2030


ΗΠΑ.

Ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ανάσυρση των τμημάτων αεροπλάνων Boeing που έπεσαν σε ποταμό μετά από εκτροχιασμό του τρένου που τα μετέφερε.





ΗΠΑ.

Ένα τρένο επιστράτευσαν οι αρχές του Delaware και της  Πενσυλβάνιας με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την ασφαλή διέλευση τους από σιδηροδρομικές γραμμές . Το τρένο της ασφάλειας όπως το έχουν ονομάσει θα κάνει περιοδείες και θα προβάλει την σημασία της δημόσιας ασφάλειας γύρω από τις σιδηροδρομικές γραμμές.
Στην περιοχή της Πενσυλβάνιας τα τελευταία χρόνια έχουν σκοτωθεί κατά την διέλευση τους από σιδηροδρομικές γραμμές 108 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 112.