Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Η επιτυχία στο λιμάνι του Πειραιά προσελκύει διεθνείς αγοραστές

Αναζοπυρώθηκε το ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από επενδυτές. Γάλλοι και Κινέζοι σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα του τύπου έχουν πλέον ζεσταθεί για τα καλά στο θέμα της απόκτησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά τις απανωτές συμφωνίες πολυεθνικών εταιρειών για την μεταφορά εμπορευμάτων μέσω του λιμανιου του Πειραιά αλλά και άλλων λιμανιών (Θεσσαλονίκη κυρίως).

Πιθανότατα τον Οκτώβριο να έχει ολοκληρωθεί η πώληση της εταιρείας καθώς αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές των εταιρειών που έχουν περάσει στο Β` γύρο.

Οι Ρώσοι έχουν εκδηλώσει πλέον ανοιχτά το ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όμως φαίνεται πως υπάρχουν κάποιες αγκυλώσεις. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει συμμετοχή επίσης στον διαγωνισμός μαζί με την Ρωσική συμμετοχή της RZD που έχει περάσει στη β’ φάση του διαγωνισμού.

Οι Ρουμάνοι επίσης παραμένουν στο παιχνίδι με την S.C. Grup Feroviar Roman, η οποία, φέρεται να έχει υψηλό ενδιαφέον.

Πρόσφατα προστέθηκαν στη λίστα τόσο οι Γάλλοι της SNCG Participations SAS, που δημοσιεύματα τους φέρουν να συνεταιρίζονται με τους Κινέζους που η μεγάλη επιτυχία του λιμανιου του Πειραιά που διαχειρίζεται η COSCO (προβλήτες 2 και 3) τους βάζει σε δεύτερες σκέψεις.

Σημαντικό παραμένει το γεγονός πως υπάρχει η δέσμευση για την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων τουλαχιστον στον βασικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονικη μέχρι το 2017 έτσι ώστε να μπορούν σε πολύ σύντομο χρόνο να μεταφέρονται τα προϊόντα των πολυεθνικών από τα ελληνικά λιμάνια σε όλη την Ευρώπη.

ypodomes.com