Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μετρό Αθήνας: Ξεκινούν μελέτες για το τμήμα ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Σε ταυτόχρονη σχεδόν πορεία με την υπό εξέλιξη, προώθηση του έργου ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, της νέας γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, η Αττικό Μετρό προχωρά και τις μελέτες για τα επόμενα έργα.
Έτσι με απόφαση στις 3.7.2014 ενέκρινε το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού «ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΒΥΡΩΝΑΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» ΚΑΙ «ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 4 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 4 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» (RFP-233/12). 

Ο ανάδοχος των μελετών που αφορούν ουσιαστικά το πρώτο τμήμα (ολοκλήρωση μελετών) αλλά και το τμήμα ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, είναι η η σύμπραξη «ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΩΝ Ε.Π.Ε. “ΙΣΤΡΙΑ” - ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ», με μέγιστη συνολική αμοιβή όλων των επιμέρους συμβάσεων της συμφωνίας-πλαίσιο, εννιακόσια τριάντα οκτώ χιλιάδες τετρακόσια ευρώ (938.400,00€), μη περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ο χρόνος ισχύος της σύμβασης για την ολοκλήρωση της εκπόνησης των μελετών είναι έτος και η υπογραφή αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ουσιαστικά με αυτές τις μελέτες κλειδώνει η κατασκευή των δύο τμημάτων και κυρίως του πρώτου που αποτελεί το νέο στοίχημα για την Αττικό Μετρό και το Υπουργείο Υποδομών μιας και μιλάμε για ένα έργο της τάξεως των 900εκ.ευρώ. Αναφορικά με την εξαγγελία της δημοπράτησης του πρώτου τμήματος της νέας γραμμής 4 του Μετρό που οριστικά θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις που θα προσδιορίζουν τον χρόνο της δημοπράτησης που όμως δεν θα είναι νωρίτερα από τα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2014 καθώς δεν έχουμε ολοκληρωμένα τεύχη δημοπράτησης ενώ ακολούθως το έργο θα πρέπει να "περάσει" θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και μετά να δημοπρατηθεί.

Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com