Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Την δικαστική οδό αναγκάζονται να ακολουθήσουν οι μεταταγμένοι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί για την δικαίωση τους

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους μεταταγμένους σιδηροδρομικούς η πληροφορία για την απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο του αιτήματος που υπέβαλαν συνταξιούχοι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί για την είσπραξη αποζημίωση  λόγω γήρατος βάση του νόμου 993/79.
Αν η απόφαση δεν ανακληθεί τότε οι θιγόμενοι είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν την δικαίωση τους δια της δικαστικής οδού, έχοντας ως ισχυρό τεκμήριο τις  θετικές αποφάσεις σε ανάλογες περιπτώσεις συναδέλφων τους. Για τον λόγο αυτό οι θιγόμενοι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί έχουν συστήσει επιτροπή προκειμένου να διεκδικήσουν οργανωμένα την αποκατάσταση της αδικίας που γίνεται σε βάρος τους  κάνοντας ταυτόχρονα   έκκληση σε συναδέλφους τους που έλαβαν την αποζημίωση να τους γνωστοποιήσουν τις αποφασίσεις , τηλεφωνώντας στον κ. Γιώργο Σαραφίδη στο τηλέφωνο 6981318277.

                  Το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης

Μεταξύ των άλλων στην απορριπτική απόφαση αναφέρεται:
 «Ως αιτιολογία άρνησης θεώρησης των ενταλμάτων η Επίτροπος προέβαλε ότι α) οι ως άνω πρώην υπάλληλοι δεν δικαιούνται, σύμφωνα με τα άρθρα 49 του ν. 993/1979 και 55 παρ. 1 του π.δ. 410/1988, τις επίμαχες αποζημιώσεις, καθώς αυτοί δεν αποτελούσαν ειδικό επιστημονικό ή τεχνικό ή βοηθητικό προσωπικό με σχέση ΙΔΑΧ του Δημοσίου ούτε λοιπό προσωπικό του Δημοσίου με την ίδια σχέση που να υπηρετούσε σ’ αυτό κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 993/1979 (21.12.1979), και β) μη νομίμως συνυπολογίστηκαν για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων καταβολής και τον καθορισμό του ποσού των επίμαχων αποζημιώσεων οι προγενέστερες των ημερομηνιών μεταφοράς των ως άνω πρώην υπαλλήλων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στο Δημόσιο (Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού) προϋπηρεσίες τους με σχέση ΙΔΑΧ είτε στην εταιρία αυτή είτε στην ΟΣΕ Α.Ε. Η ΥΔΕ, με το 12180/7.11.2013 έγγραφό της, επανυπέβαλε τα ανωτέρω χρηματικά εντάλματα στην Επίτροπο προς θεώρηση, υποστηρίζοντας τη νομιμότητα των εντελλόμενων δαπανών, για τους λόγους που εκτίθενται στο έγγραφο αυτό. Ο Αναπληρωτής όμως Επίτροπος στην ίδια Υπηρεσία Επιτρόπου, ενέμεινε στην άρνηση της Επιτρόπου, με αποτέλεσμα να ανακύψει διαφωνία, για την άρση της οποίας νομίμως αυτός απευθύνεται, με την από 8.11.2013 έκθεσή του, στο παρόν Κλιμάκιο, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 1 του κυρωθέντος με το άρθρο πρώτο του ν. 4129/2013 «Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο (Α 52).»

Τα «Σ.Ν» έχουν στην κατοχή τους όλη την πολυσέλιδη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου .