Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Μετρό Αθήνας: Τρένα με γκράφιτι, τεχνικά προβλήματα και καθυστερήσεις

Όπως ήδη είχε επισημάνει το ypodomes.com εδώ και 2 εβδομάδες για τα μεγάλα προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων στο δίκτυο του Μετρό που διαχειρίζεται η ΣΤΑΣΥ, αυτά συνεχίζονται. Το χαρακτηρισμένο από πολλούς εντυπωσιακό δίκτυο Μετρό της Αθήνας, κινδυνεύει να δυσφημιστεί λόγω των καθημερινών προβλημάτων του.
Τα αραιά δρομολόγια που έχουν παρατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό στην Γραμμή 1 που φτάνουν τις βραδυνές ώρες ακόμα και τα 15 λεπτά παραμένουν ενώ η εμφάνιση των συρμών εξακολουθεί να παραμείνει τραγική με τα grafitti να δημιουργούν μία πολύ άσχημη εικόνα.

Να θυμίσουμε πως τα τρένα αυτά εκτελούν το δρομολόγιο Κηφισιά-Πειραιάς που συμπεριλαμβάνει το τμήμα Ομόνοια-Πειραιάς που θεωρείται το πιο "τουριστικό" τμήμα όλου του δικτύου μαζί με το τμήμα Ομόνοια-Ακρόπολη της Γραμμής 2. Η εικόνα είναι πραγματικά τραγική καθώς σε πολλούς συρμούς δεν υπάρχει πουθενά το αρχικό γνωστό πορτοκαλί χρώμα των συρμών.

Στις γραμμής 2 και 3 ένα ξαφνικό τεχνικό πρόβλημα σε ένα συρμό ανάγκασε τη ΣΤΑΣΥ να αποσύρει για έκτακτη επιθεώρηση αρκετούς (συνολικά 8) από τους νέους συρμούς που παρελήφθησαν από την εταιρεία μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η κυκλοφορία των συρμών Α`γενιάς, που δεν διαθέτουν κλιματισμό, με την θερμοκρασία να πλησιάζει του 40 βαθμούς και την Αθήνα να είναι πλημμυρισμένη από τουρίστες. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε την αντίδρασή τόσο του Υπουργείου Υποδομών όσο και του Υπουργείο Τουρισμού αλλά και της Περιφέρειας Αττικής που γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες η πρωτεύουσα να μπει στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου με το ρητό να λέει "μία εικόνα, χίλιες λέξεις".

Η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί τις επόμενες ημέρες με την επιστροφή στην κυκλοφορία των νέων συρμών που μέχρι σήμερα οι εμφανίσεις του στο δίκτυο είναι περισσότερο ως guest παρά ως οι νέοι πρωταγωνιστές.

Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com