Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Μόσχα: 10 νεκροί και 106 τραυματίες από εκτροχιασμό συρμών του μετρό

ΣΕ ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν κατά τον εκτροχιασμό συρμού του μετρό της Μόσχας ανάμεσα σε δύο σταθμούς της "μπλε γραμμής".

Οι τραυματίες μεταφέρονται με φορεία στην επιφάνεια και ελικόπτερα μεταφέρουν τους σοβαρότερα τραυματισμένους σε νοσοκομεία.

«120 άτομα ζήτησαν ιατρική βοήθεια, 106 εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Περίπου οι μισοί είναι σοβαρά τραυματισμένοι» δήλωσε ο Γκολουχόφ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS.

Το πρώτο βαγόνι του τρένου υπέστη το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα του ατυχήματος, που μίλησε στο Russia Today. Ο Ιβάν, δήλωσε ότι βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι όταν το τρένο φρενάρισε απότομα και έσβησαν τα φώτα.

«Πετάχτηκα στον αέρα» δήλωσε ο νεαρός άνδρας. «Υπήρχε αίμα στο πάτωμα, μελανιασμένα κεφάλια, χέρια σπασμένα. Ξέσπασε πανικός».



ο Ιβάν πρόσθεσε πως μετά τον εκτροχιασμό του τρένου είδε μία λάμψη και στη συνέχεια η σήραγγα γέμισε με πυκνό καπνό. «Το βαγόνι υπέστη σοβαρές ζημιές. Αρχίσαμε να τρέχουμε έξω. Είδαμε μία πόρτα σε έναν από τους τοίχους της σήραγγας. Οι άνδρες έσπασαν την πόρτα αυτή και είδαμε εργάτες που κατασκεύαζαν ένα παράλληλο τούνελ. Μας βοήθησαν να βγούμε».



Εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι απότομη αύξηση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε τη διακοπή της πορείας του συρμού και τον εκτροχιασμό βαγονιών ανάμεσα στους σταθμούς Σλαβιάνσκι Μπουλεβαρντ και Παρκ Πομπέρι.



«Φρέναρε πολύ απότομα. Τα φώτα έσβησαν και είχε πολύ καπνό», δήλωσε ένας άνθρωπος με ματωμένο πρόσωπο στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24.

«Ήμασταν παγιδευμένοι και βγήκαμε από θαύμα. Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν, οι περισσότεροι στο πρώτο βαγόνι, γιατί τα βαγόνια έπεσαν το ένα επάνω στο άλλο».

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν νωρίτερα ότι 20 άνθρωποι είχαν παγιδευθεί σε ένα από τα βαγόνια. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σφάλμα χειρισμού.

"Εθνος"