Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Έξι πλην Siemens στον διαγωνισμό για τους 25 νέους συρμούς του τράμ

Χωρίς τη συμμετοχή της Siemens θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τους 25 νέους συρμούς του τραμ που θα προμηθευτεί η Αττικό μετρό.
Για το έργο συνολικού ύψους 66,2 εκ. ευρώ και έπειτα από τρεις συνεχείς παρατάσεις προσφορές κατέθεσαν χθες έξι συνολικά εταιρείες: οι Stadler, Pesa, CNR, Solaris Βus and Coach, Skoda Transportation, CFD Bagneres SAS. Οι νέοι συρμοί θα καλύψουν τις ανάγκες της επέκτασης του τραμ προς Πειραιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στην Πλατεία Αιγύπτου στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου. Η Siemens αν και είχε παραλάβει τα τεύχη δεν συμμετείχε τελικά στο διαγωνισμό όπως δεν είχε συμμετάσχει και στον προηγούμενο για τους 17 συρμούς που αφορούσαν τα βαγόνια τρίτης γενιάς για τις νέες επεκτάσεις του μετρό με ανάδοχο την ΗANWA – ROTEM. Τότε όμως η απουσία της είχε συνδεθεί με το σκάνδαλο των δωροδοκιών.

Ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και η προμήθεια των συρμών σε διάστημα 31,5 μηνών, δηλαδή μετά την παράδοση της επέκτασης του τραμ προς τον Πειραιά, που αναμένεται αρχές του 2016.

Της Μαριάννας Τζάννε
newmoney.gr