Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το Orient Express τον Σεπτέμβριο και πάλι στις ράγες

Το τρένο της πολυτέλειας και της χλιδής θα ξυπνήσει και πάλι μνήμες από το παρελθόν

Τον προσεχή Σεπτέμβριο το θρυλικό τρένο Όριεντ Εξπρές θα πραγματοποιήσει και πάλι την διαδρομή που είχε πραγματοποίηση όταν πρωτοξεκίνησε το 1883 από το Παρίσι για την Κωνσταντινούπολη. Τα βαγόνια του 1920 έχουν ήδη συντηρηθεί και είναι έτοιμα να πραγματοποιήσουν το εξαήμερο ταξίδι τους. 
Οι επιβάτες θα επιβιβαστούν στο τρένο από το Παρίσι και το πολυτελές τρένο θα ακολουθήσει τις διαδρομές όπως και παλιά περνώντας από την Γαλλία την Ελβετία, την Αυστρία κατευθυνόμενο προς την Βουδαπέστη όπου οι επιβάτες θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην ουγγρική πρωτεύουσα, πριν φτάσουν στη Ρουμανία, όπου οι επιβάτες, όπως και στα πρωτότυπα των επιβατών του 1883, θα αποβιβαστούν στην Sinaia και θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στο κάστρο Peles. Στην συνέχεια θα καταλήξουν στο Βουκουρέστι, στο ξενοδοχείο Athenee Palace Hilton πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Βουλγαρία και την Τουρκία όπου και ο τελικός προορισμός του πολυτελούς τρένου. 
Όπως αναφέρει η εταιρία ταξιδιών πολυτελών τρένων, οι επιβάτες κατά την διάρκεια της μιας εβδομάδας ταξιδιού θα βιώσουν τα ίδια, όπως και κατά τη διάρκεια των χρυσών χρόνων των πολυτελών ταξιδιών του ευρωπαϊκού σιδηροδρόμου.
Το κάλο όμως έχει και το βαρύ τίμημα του. Έτσι μια διπλή καμπίνα θα κοστίσει 9000 ευρώ το άτομο ενώ ατομική καμπίνα 17.320 ευρώ.

Επιμέλεια μετάφρασης 
 Χρήστος Γιαννακίδης