Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

General Electric: Διαπραγματεύσεις για εξαγορά της γαλλικής Alstom

Σύμφωνα με το Bloomberg η συμφωνία θα μπορούσε να φτάσει τα 13 δισ. δολάρια

Στόχος της General Electric είναι να αποκτήσει τον έλεγχο των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV και σύμφωνα με το Bloomberg η συμφωνία θα μπορούσε να αγγίξει τα 13 δισ. δολάρια. ( Πηγή: AP Photo)

Την εξαγορά της γαλλικής Alstom φέρεται να διαπραγματεύεται ο αμερικανικός κολοσσός General Electric σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως η πρόταση της General Electric έχει την στήριξη της Bouygues, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alstom με ποσοστό 29%. Απαντώντας η Alstom τόνισε πως δεν έχει πληροφόρηση για κάποια πρόταση για τις μετοχές της εταιρείας». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι «συνεχώς αξιολογεί τις στρατηγικές επιλογές των δραστηριοτήτων της» και ότι θα αναθεωρήσει τις «προοπτικές των δραστηριοτήτων της»στις 7 Μαΐου, όταν είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει τα ετήσια οικονομικά στοιχεία.

Η μετοχή της γαλλικής βιομηχανίας εκτινάχθηκε κατά 18% στο άνοιγμα των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου του Παρισιού.

Η Alstom αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα μείωσης των παραγγελιών της για μηχανολογικό εξοπλισμό ηλεκτροδότησης, γεγονός που συνδέεται με την υποχώρηση στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Στόχος της General Electric είναι να αποκτήσει τον έλεγχο των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV και σύμφωνα με το Bloomberg η συμφωνία θα μπορούσε να αγγίξει τα 13 δισ. δολάρια.

Προ ημερών ο γαλλικός βιομηχανικός όμιλος ανακοίνωσε την περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας στη Γαλλία και την Ισπανία. Οι εν λόγω απολύσεις εντάσσονται στις 1.300 απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσής της.

Πρέπει να σημειωθεί πως Alstom σε κοινοπραξία με τον ΑΚΤΩΡΑ αναδείχθηκε προ μηνών μειοδότης στο διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ για την ανάταξη και αναβάθμιση της σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, έργο προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΒΗΜΑ