Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΟΣΕ:"Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις ούτε έχει επιλεγεί η λύση του τρόπου διέλευσης του τρένου υψηλών ταχυτήτων μέσα από τον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας"

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Σπαρτινός συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Α.Ε. κ. Θεοφανόπουλο Παναγιώτη και με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ κ. Σαμπατακάκη Γρηγόρη στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα.

Στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, και στη συζήτηση που ακολούθησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Σπαρτινός ενημερώθηκε από την ηγεσία του ΟΣΕ Α.Ε για τα ζητήματα του σιδηροδρόμου για την πόλη των Πατρών και συγκεκριμένα για την πορεία του έργου της σύνδεσης της πόλης με την Αθήνα με γραμμή υψηλής ταχύτητας αλλά και για την επέκταση του προαστιακού τραίνου στο νότο και μέχρι την Κάτω Αχαϊα.

Οι ιθύνοντες του ΟΣΕ διαβεβαίωσαν ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και έχουν συμβασιοποιηθεί τα έργα για το τμήμα του σιδηροδρόμου υψηλών ταχυτήτων από την Ροδοδάφνη μέχρι και τον Ψαθόπυργο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που έχουν στη διάθεση τους, θα έχει παραδοθεί το συγκεκριμένο έργο μέχρι το 2017. Όσον αφορά το υπόλοιπο τμήμα που απομένει μέχρι την πόλη της Πάτρα, το έργο αυτό βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού και μελέτης και συγκεκριμένα αυτή την περίοδο εξετάζονται οι λύσεις που έχει προτείνει ο μελετητής. Επίσης τόνισαν ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και δεν έχει επιλεγεί η λύση του τρόπου διέλευσης της ΣΓΥΤ μέσα από τον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Σπαρτινός και η αντιπροσωπεία της ΡΑΠ τόνισαν στον Πρόεδρο του ΟΣΕ την ανυποχώρητη θέση της δημοτικής μας κίνησης για την ταχεία έλευση της νέας σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα καθώς και για την πλήρη υπογειοποίηση της για το τμήμα αυτής που διέρχεται από τον συνεκτικό πολεοδομικό ιστό της πόλης μας. Επίσης, θέσαμε τα θέματα επέκτασης του προαστιακού προς νότο μέχρι τουλάχιστον την Κάτω Αχαΐα και προς το βορά μέχρι το Ψαθόπυργο.

Γωγώ Παπαδάκου
Bestnews