Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Οι σιδηρόδρομοι της Βόρειας Κορέας προσκάλεσαν τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων της Νότιας Κορέας σε διεθνές συνέδριο

Η  Βόρεια Κορέα προσκάλεσε τον επικεφαλής του σιδηροδρομικού φορέα της Νότιας Κορέας σε διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πιονγιάνγκ την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε πηγή της  Πιονγκγιάνγκ.

Το συνέδριο των σιδηροδρομικών στην Πιονγκγιάνγκ, που έχει προγραμματιστεί για τις 24-28 Απριλίου, έχει ως στόχο να ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης των σιδηροδρόμων, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι αναμένεται να συγκεντρώσει υπευθύνους σιδηροδρόμων  από την Κίνα, τη Ρωσία και 25 άλλα κράτη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας των Σιδηροδρόμων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε ταξίδι από τη Νότια Κορέα στη Βόρεια Κορέα απαιτεί την έγκριση της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, καθώς και τη συναίνεση του Βορρά. Οι πλευρές ακόμα τεχνικά παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση αφού ο πόλεμος της Κορέας 1950-1953 έληξε με εκεχειρία και όχι μια συνθήκη ειρήνης.

Η Νότια Κορέα έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει συνομιλίες  για τη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου της  με τον  Υπερσιβηρικό   Σιδηρόδρομο  της Ρωσίας μέσω Βόρειας Κορέας, χωρίς  όμως σημαντικά αποτελέσματα , λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ των δυο χωρών