Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Στα σκαριά απολύσεις στο εργοτάξιο του μετρό

Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, στο εργοτάξιο του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χθες μέλη του σωματείου εργαζομένων του κατασκευαστικού τομέα του μετρό της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην προοπτική απολύσεων.
Η κοινοπραξία ενημέρωσε το σωματείο για την πρόθεση μείωσης μικρού αριθμού προσωπικού, λόγω της απόσυρσης από εργοτάξια ορισμένων μηχανημάτων που δεν κρίνονται πλέον απαραίτητα, καλώντας τους σε διαβούλευση. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν στους εκπροσώπους της κοινοπραξίας ότι θέση τους είναι να μη γίνει καμία απόλυση και να αναζητηθούν άλλες λύσεις, με το επιχείρημα ότι υπάρχουν άλλοι τομείς στο έργο που μπορεί να εξασφαλιστεί απασχόληση για αυτούς τους εργαζόμενους. Στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό απασχολούνται συνολικά διακόσιοι ογδόντα εργαζόμενοι.
Έντονα αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ενώ οι εργασίες για την ολοκλήρωση του μετρό θυμίζουν το ‘γιοφύρι της Άρτας’, με την ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να μην έχουν τελειωμό, η εταιρεία απολύει εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια της κοινοπραξίας, υπερασπίζεται τις θέσεις εργασίας και ζητά το σταμάτημα των απολύσεων. Απαιτεί τη συνέχιση των εργασιών στο μετρό και την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου».

"Μ"