Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ο Αλμούνια για τις κρατικές ενισχύσεις

O Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια μιλώντας γενικά για τις περιπτώσεις κρατικών ενισχύσεων είπε ότι στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν βρίσκονται εκτός από τις τράπεζες, ναυπηγεία, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΑΣ, Cosco, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ και ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με περιπτώσεις κρατικών ενισχύσεων και δεσπόζουσας θέσης στην αγορά, ο Χ.Αλμούνια είπε ότι στο «μικροσκόπιο» της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού βρίσκονται οι περιπτώσεις των Ναυπηγείων, των τραπεζών, του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (για κρατικές ενισχύσεις) και της Cosco, της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ και του ΟΠΑΠ (για δεσπόζουσα θέση). 

Χαρακτήρισε δε, ως πιο σύνθετο ζήτημα αυτό των Ναυπηγείων, λέγοντας ότι το συζητεί με τον κ. Στουρνάρα, ενώ είχε παλαιότερα τηλεφωνική επικοινωνία και με τον τότε υπουργό 'Αμυνας και νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Αλμούνια, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρναρα, χαρακτήρισε πολύ καλή την επίδοση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. 


in.gr