Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Το τρένο θα σφυρίξει στα Βαλκάνια...

Καθημερινά δρομολόγια προς Σκόπια - Βελιγράδι και Σόφια δρομολογεί στις αρχές Μαΐου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε μια προσπάθεια αξιοποίησης του μεγάλου τουριστικού ρεύματος που παρατηρείται από τις παραπάνω χώρες προς την βόρεια Ελλάδα, κυρίως τους θερινούς μήνες. Δέλεαρ για τους επιβάτες θα αποτελέσουν οι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, καθώς ειδικά για τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας των συρμών της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ "ρίχνει" στην αγορά εκπτωτικά εισιτήρια προκειμένου να προσελκύσει επιβάτες στους νέους αυτούς προορισμούς.
Τα διεθνή δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ "κόπηκαν" το 2011 στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας το οποίο προέβλεπε αναστολή όλων τωνζημιογόνων δρομολογίων μεταξύ των οποίων και του συνόλου των διεθνών. Η θετική εξέλιξη των οικονομικών της εταιρείας, της παρέχει την δυνατότητα να ανοίξει ξανά τις εν λόγω γραμμές, ενισχύοντας την εμπορική της δραστηριότητα με σκοπό φυσικά την διεύρυνση της πελατειακής της βάσης, που θα δώσει σημαντική ώθηση στα έσοδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πέραν του έντονου τουριστικού ρεύματος που εισέρχεται στην χώρα μας τους θερινούς μήνες η ΤΡΑΙΝΟΣΕεπεξεργάζεται και αξιοποίηση των νέων αυτών συνδέσεων και για χειμερινό τουρισμό που μπορεί να περιλαμβάνει και εκδρομές για σκι προς την Βουλγαρία.
Στην παρούσα φάση οι συνδέσεις αυτές αφορούν σε δρομολόγια μεταξύ των παραπάνω πόλεων και της Θεσσαλονίκης, αλλά εξετάζεται άμεση σύνδεσή τους και με την Αθήνα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πέραν των νέων δρομολογίων από και προς Σκόπια - Βελιγράδι και Σόφια, ενδιαφέρον για συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ήδη εκδηλώσει Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία ακόμη και Ρωσία οι οποίες "βλέπουν" στο μέλλον την σιδηροδρομική τους σύνδεση με την Ελλάδα.
Θεσσαλονίκη - Σόφια
Συγκεκριμένα από τις 10 Μαΐου θα ξεκινήσει το καθημερινό επιβατικό δρομολόγιο από την Θεσσαλονίκη προς την Σόφια. Το τρένο θα αναχωρεί από την Θεσσαλονίκη κάθε πρωί στις 6.55π.μ.και θα φτάνει στην Σόφια στις 2μ.μ. Το κόστος της διαδρομής για απλό εισιτήριο θα διαμορφωθεί στα 17,80 ευρώ (34,6 ευρώ μετ' επιστροφής), ενώ θα διατεθούν και εκπτωτικά εισιτήρια. Συγκεκριμένα σε κάθε διαδρομή θα προσφέρονται δώδεκα εισιτήρια μετ' επιστροφής έναντι 25 ευρώ, αρκεί η κράτηση να έχει γίνει 15 ημέρες πριν από το ταξίδι.
Από τη Σόφια, το τρένο θα αναχωρεί στις 3.20μ.μ. για να φτάνει στην Θεσσαλονίκη στις 10.20μ.μ.. Σημειώνεται ότι στις 11μ.μ. κάθε βράδυ αναχωρεί τρένο από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα, το οποίο πρακτικά θα μπορεί να εξυπηρετεί και τους επιβάτες που έρχονται από την Σόφια.
Θεσσαλονίκη - Σκόπια - Βελιγράδι
Απογευματινό θα είναι το δρομολόγιο που θα ξεκινά από την Θεσσαλονίκη στις 4μ.μ. και θα φτάνει στα Σκόπια στις 7.55μ.μ. (τοπική ώρα). Δεκαπέντε λεπτά αργότερα θα αναχωρεί το τρένο από τα Σκόπια με προορισμό το Βελιγράδι στο οποίο θα φτάνει στις 5.30 π.μ.
Για το σύνολο της πρώτης χρονιάς δρομολόγησης του τρένου το εισιτήριο θα παρέχεται με έκπτωση 20%, δηλαδή το κόστος του θα διαμορφώνεται στα 12,20 ευρώ για τα Σκόπια (19,60 ευρώ μετ' επιστροφής) και στα 32 ευρώ για το Βελιγράδι (51,20 ευρώ μετ' επιστροφής). Η αναχώρηση του συρμού από το Βελιγράδι έχει προγραμματιστεί για τις 6.45 μ.μ., με άφιξη στα Σκόπια στις 5 π.μ. από όπου θα αναχωρεί 15 λεπτά αργότερα για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 11.17 π.μ..

Χαρά Αυγερινού
Πηγή:www.reporter.gr