Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

"Ο Λ Ο Ι ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Συνάδελφοι,

Με πρόσχημα την εκταμίευση της επόμενης δόσης η Κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του "πολυνομοσχεδίου" όπως η ίδια το βάφτισε που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα νέο μνημόνιο. Μνημόνιο που όπως και τα προηγούμενα βυθίζουν ακόμη περισσότερο στο τέλμα τη χώρα και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους. Από την άλλη πλευρά επαίρονται για τα "πρωτογενή πλεονάσματα" που παρήχθησαν από τις μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά και την άγρια φορολόγηση όλων των πολιτών. Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν δημιουργήθηκαν από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους οι οποίοι καλούνται διαρκώς να σηκώσουν το βάρος, αλλά από αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα και τον δημόσιο πλούτο της. Από τους τραπεζίτες των οποίων τις "ζημιές" τις ονομάζουν ανακεφαλοποίηση.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα ώστε να αποκτήσουμε τη δύναμη που χρειάζεται για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Συνάδελφοι,

Η Π.Ο.Σ. στη συνεδρίαση της Διοίκησης στις 3/4/2013, αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει και να στηρίξει την απόφαση της ΓΣΕΕ για την κήρυξη της 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.

Η απεργία αυτή συμπίπτει με τις διαπραγματεύσεις της Π.Ο.Σ. με τις Διοικήσεις των εταιρειών για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. Βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο και από τη δική μας πίεση θα εξαρτηθεί αν οι προσπάθειες μας θα στεφθούν με επιτυχία. Κανείς δεν έχει διάθεση να μας χαρίσει τίποτε. Αντίθετα η επιδίωξή τους είναι να διαβούν τον "κάβο" των ευρωεκλογών και μετά να συνεχίσουν να εφαρμόζουν πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων. 

Η συμμετοχή μας στην απεργία της 9ης Απριλίου είναι μια ευκαιρία για μας τους σιδηροδρομικούς να δείξουμε ότι είμαστε διατιθέμενοι να παλέψουμε μαζικά όχι μόνο για την υπογραφή αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και να αποκρούσουμε τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των εταιρειών του Ομίλου. Να παλέψουμε ενάντια στην άγρια περικοπή του εφ άπαξ μετά από τη "ληστεία" των καταθέσεων του Ταμείου με το "κούρεμα" που επιβλήθηκε με το δεύτερο μνημόνιο. Να αντισταθούμε στη νέα επιχειρούμενη μείωση των συντάξεων. Να απαιτήσουμε νέες προσλήψεις καθώς η κατάσταση είναι πλέον οριακή για το προσωπικό το οποίο με "νύχια και με δόντια" προσπαθεί να κρατήσει όρθιο και ανοιχτό το σιδηρόδρομο.

Απαιτούμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής & αντιστεκόμαστε στην κοινωνική καταστροφή.

Λέμε ΟΧΙ στη λιτότητα, την ανεργία, τον κοινωνικό & εργασιακό μεσαίωνα.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ.
  •  Συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.00’ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 
  •  Προσυγκέντρωση των Σιδηροδρομικών στις 10.30’ (Κάνιγγος 6). 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.