Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κάηκε ο παλιός σταθμός του ΟΣΕ στο Αίγιο

ΕΙΧΕ ΚΡΙΘΕΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ

Παρανάλωμα του πυρός έγινε σήμερα το μεσημέρι ο παλιός σταθμός του ΟΣΕ στην παραλία Αιγίου, ένα κτίριο που είχε κριθεί διατηρητέο και που κουβαλάει μεγάλη και πολύχρονη ιστορία, αποτελώντας αναμφισβήτητα ένα από τα ιστορικά "μνημεία" του Αιγίου.
Η φωτιά σύμφωνα με το filodimos.gr ξέσπασε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο και άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έφτασε στο σημείο και μάλιστα οι πυροσβέστες δεν δίστασαν να ανέβουν στη σκεπή για να μετριάσουν τη φωτιά. Στο κτίριο έχουν σημειωθεί αρκετές ζημιές, ενώ οι γείτονες και οι περαστικοί δεν έκρυψαν τη θλίψη τους για την καταστροφή ενός κτιρίου που έστω και εγκαταλελειμμένο τα τελευταία χρόνια, αποτελούσε μια νοσταλγική εικόνα της παραλιακής ζώνης της πόλης.
Στην κατάσβεση συμμετείχε και καλαθοφόρο όχημα του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Φιλιππόπουλο.
Βεβαίως, το ζήτημα της πυρκαγιάς έχει σοβαρές προεκτάσεις, κυρίως στο ζήτημα των ευθυνών του ΟΣΕ που εγκατέλειψε αυτά τα κτίρια στην τύχη τους, αντί να τα παραχωρήσει σε κατά τόπους Δήμους και φορείς προς αξιοποίηση...

Πηγή: φωτό Δημήτρης Περδίκης

Patras Times