Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αρνητικός ο ΟΣΕ σε αίτημα πολίτη να κινήσει ατμάμαξα του Πάρκου Σιδηροδρόμων

Δε συναινεί ο ΟΣΕ στο αίτημα δημότη ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να επισκευάσει και να κινήσει ατμάμαξα από το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα, όπου αυτή εκτίθεται, προς το σιδηροδρομικό σταθμό Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Το αίτημα είχε υπηρεσιακά προωθήσει ο Δήμος Καλαμάτας και στην απάντηση του ΟΣΕ, που υπογράφει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος Παν. Θεοφανόπουλος, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η υποχρέωση διατήρησης κάθε ατμάμαξας σε κατάσταση που την καθιστά αξιόλογο έκθεμα είναι εκ των τυπικών όρων των χρησιδανείων με τα οποία ο ΟΣΕ παραχωρεί μουσειακό υλικό προς έκθεση και δυνάμεθα με τη σειρά μας να παράσχουμε τεχνική επίβλεψη για το σκοπό αυτό.
Το θέμα της κίνησης της ατμάμαξας προς οιονδήποτε προορισμό είναι πολυσύνθετο και υπάρχει πλήθος παραγόντων τεχνικής και οικονομικής φύσεως που πρέπει να συνεκτιμηθούν.
Ενδεικτικά αναγράφουμε την αναγκαιότητα μεταφοράς της ατμάμαξας στην κύρια γραμμή, την αποκατάσταση της δυνατότητάς της να κινηθεί επί της γραμμής μετά από εξαιρετικά μακροχρόνια ακινησία, την κινητοποίηση ελκτικής μονάδας μετρικού δικτύου για την έλξη της, την απασχόληση τεχνικού προσωπικού και προσωπικού μηχανοδήγησης και συνοδείας, καθώς και τη φύλαξη της ατμάμαξας κατά το χρονικό διάστημα παραμονής της εκτός του χώρου της σημερινής έκθεσής της.
Τέλος, αναγράφουμε ότι ο χρησιδανεισμός έχει το σκοπό της έκθεσης της ατμάμαξας σε συγκεκριμένο χώρο και όχι τη μετακίνησή της και, μάλιστα, εκτός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας, που είναι και ο αντισυμβαλλόμενος με τον ΟΣΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας χρησιδανείου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, το αίτημα του δημότη σας για μετακίνηση του μουσειακού υλικού δε μας βρίσκει σύμφωνους, για λόγους τεχνικούς, οικονομικούς, αλλά και νομικούς».




- See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CE%BF%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%84%CE%BC%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CF%89%CE%BD#sthash.FWCRaX3C.dpuf