Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«Λουκέτο» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΜΜ

Ρολά κατεβάζουν σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Τα συνδικάτα δίνουν ραντεβού στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μία ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρώνει τις δικές του δυνάμεις στην πλατεία Ομονοίας.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει η ΠΝΟ, με συνέπεια τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία της πρωτεύουσας και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και υπηρεσίες Πρόνοιας.
Μετ' εμποδίων θα διεξάγονται οι δίκες λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται στις φυλακές επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων όπως και μεταγωγές λόγω απεργίας των σωφρονιστικών.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Προαστιακού και τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του Οργανισμού στην 24ωρη απεργία, απειλώντας να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τις μέρες του Πάσχα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν θα κινηθούν τα τρόλεϊ.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (με στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας).

Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ αναμένεται να κινηθούν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι είναι ακόμη επιστρατευμένοι.

Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στη «Δουκίσσης Πλακεντίας» και δεν θα φτάνουν ως το αεροδρόμιο λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Από τις 10 το πρωί και μέχρι το πέρας των κινητοποιήσεων κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός στο Σύνταγμα, ενώ αναμένεται να κλείσει και αυτός του Πανεπιστημίου.

"Η"

Φωτό αρχείο