Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μελέτη για δύο νέους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Γαλλία ενέκρινε η Ε.Ε


Η Ε.Ε συμφώνησε να χρηματοδοτήσει μελέτη για την κατασκευή δυο νέων σιδηροδρομικών σταθμών στην Γαλλία. Η δύο σταθμοί θα κατασκευαστούν στις πόλεις Nîmes και Μονπελιέ με την συμμετοχή του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων  στις 11 π.μ στο Πεδίον του Άρεως, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Λονδίνο: Πρώτη βόλτα με το μετρό από το 1986 για τον πρίγκιπα Κάρολο

Χιλιάδες Λονδρέζοι και επισκέπτες στην βρετανική πρωτεύουσα μπαίνουν καθημερινά στο μετρό χωρίς να γίνονται είδηση, αλλά ο διάδοχος του θρόνου; Ο πρίγκιπας Κάρολος, με τη σύζυγό του Καμίλα, πήραν το μετρό (για μία στάση) πρώτη φορά σε 27 χρόνια με αφορμή την 150η επέτειο του λονδρέζικου «Tube», ενός από τα παλιότερα συστήματα υπόγειων σιδηροδρόμων του κόσμου. 

Η Siemens και το Μετρό του Λονδίνου συνεργάζονται για τον εορτασμό ενός επετειακού έτους

To 2013 ήδη αποδεικνύεται μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τη Siemens και το Μετρό του Λονδίνου. Παράλληλα με τον εορτασμό για τα 170 χρόνια της παρουσίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Siemens θα είναι και o κύριος χορηγός των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Μετρό του Λονδίνου για την 150η επέτειο από την έναρξη της λειτουργίας του.

ΕΡΓΟΣΕ: Ο Δ.Σ. της εταιρείας Γιάννης Πετρόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη



Πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις για τα έργα ανά την Ελλάδα που έχει αναλάβει η ΕΡΓΟΣΕ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο ypodomes.com ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κος Γιάννης Πετρόπουλος. Απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν κοινωνίες και πολίτες σχετικά με τα έργα που έχει κάτω από την ομπρέλα της η ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια με έργα που έρχονται το επόμενο διάστημα.

Ν. Αφρική: Σύγκρουση δύο προαστιακών τρένων κοντά στην Πρετόρια


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Δύο προαστιακές αμαξοστοιχίες, με εκατοντάδες επιβάτες, συγκρούστηκαν σήμερα το πρωί, κατά την ώρα αιχμής, κοντά στην Πρετόρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας σιδηροδρόμων.

Ξεκινά το έργο Sea2sea σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Στόχος η σιδηροδρομική σύνδεση θαλάσσιων και ποτάμιων λιμανιών στις 2 χώρες



Χρηματοδότηση ύψους 750 χιλ. ευρώ θα διαθέσει η ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΕΔ-Μ, σε έργο διερεύνησης της σκοπιμότητας σιδηροδρομικής δικτύωσης σειράς θαλάσσιων και ποτάμιων λιμένων στη Βορειοανατολική Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Συγκέντρωση των σιδηροδρομικών στο κτήριο του ΟΣΕ στην Αθήνα


Στις  10 το πρωί οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου στην Αθήνα στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Χωρίς τρένα και Προαστιακό σήμερα


Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ σήμερα,  λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) .
Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα  για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 4η δέσμη μέτρων για τους σιδηρόδρομους


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και την παροχή περισσότερων δυνατοτήτων επιλογής όσον αφορά στις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ευρώπη.
Οι σιδηροδρομικές μεταφορές αποτελούν ζωτικής σημασίας μέρος των μεταφορών στην ΕΕ και διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης της κίνησης, της συμφόρησης, της ασφάλειας εφοδιασμού με καύσιμα και της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Απειλούν με αποκλεισμό του προαστιακού στην Πάτρα


Περιμένουν την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την επέκταση του οι  κάτοικοι

Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι των Αραχωβιτίκων στην Αχαΐα που περιμένουν την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την επέκταση του Προααστιακού μέχρι την περιοχή τους, στο τέλος Ιανουαρίου.

24ωρη απεργία αύριο σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα ΟΣΕ και προαστιακό σιδηρόδρομο


Προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο, το επιβατικό κοινό, αφού ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.
Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της απεργίας που  κήρυξε  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Συλλήψεις για κλοπές από τον ΟΣΕ


Συνελήφθησαν στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας 21χρονος κι ένας 18χρονος Ρομά, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων του ΟΣΕ.

Κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για συμμετοχή όλων των σιδηροδρομικών στην αυριανή 24ωρη απεργία


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καλεί όλους τους Σιδηροδρομικούς να πάρουν μέρος στην προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει αύριο ΠΕΜΠΤΗ 31/1/2013 και να διατρανώσουν το αίτημά τους για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε στο Διοικητικό της Συμβούλιο στις 28/1/2013, να μεταφέρει το απεργιακό πρόγραμμα της Δευτέρας και την 4ωρη Πανελλαδική - Πανσιδηροδρομική στάση για μετά την 31 Γενάρη του 2013, μετά την απόφαση των διοικήσεων ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ να σύρουν τους αγώνες των Σιδηροδρομικών στα δικαστήρια και να κηρυχθούν παράνομοι.

Σύγκρουση αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ και ΙΧ αυτοκινήτου


Σύγκρουση μεταξύ αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ και Ι.Χ. αυτοκινήτου σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ στη συμβολή της δημοτικής οδού Βέροιας - Λαζοχωρίου με τη σιδηροδρομική γραμμή Βέροιας - Έδεσσας.

Αύριο Πέμπτη. Χωρίς τρένα του ΟΣΕ και Προαστιακό


Ακινητοποιημένα θα μείνουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή τις διώξεις σε Άκτωρ και ΕΡΓΟΣΕ. «Με 30 ΕΚ. ΖΗΜΙΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ «ΧΡΥΣΕΣ» ΣΗΡΑΓΓΕΣ».


Νίκος Νικολόπουλος: «Όποιος υπογράψει τις συμβάσεις ΟΛΥΜΠΙΑΣ και των άλλων οδικών αξόνων, με μικρότερο του συμβασιοποιημένου αντικείμενο έργου, του συμβασιοποιημένου θα έχει την ίδια τύχη».
Πολλά καινούργια στοιχεία-ντοκουμέντα υπεσχέθη να φέρει στο φως της δημοσιότητας, ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος, στη «πρεμιέρα» της νέας τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ», που δημιούργησε μαζί με τον τ. Βουλευτή Κ. Αϊβαλιώτη:

Κανένα σχέδιο για την αξιοποίηση του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας


Ο ξεπεσμός ενός σταθμού με χαμένη αίγλη

Στην σημερινή σιδηροδρομική Ελλάδα βρισκόμαστε σε μία στιγμή που θα τη χαρακτήριζε κάποιος μεταβατική. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα έχουμε ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο δίκτυο και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα έχουμε τελικά πλήρως μοντέρνο δίκτυο.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αναστολή δρομολογίων λόγω απεργίας της Π.Ο.Σ. την Πέμπτη 31/01/2013



 Μετά την εξαγγελθείσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ) 24ωρη απεργία για τις 31/01/2013, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  τροποποιούνται ως ακολούθως :

Νέα 24ωρη απεργία στον ΟΣΕ


Χωρίς τρένα την Πέμπτη 
Νέα 24ωρη απεργία, για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου,  εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, που διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.

Τα «Σ.Ν» στο σιδηροδρομικό σταθμό του Orient Express. Δείτε το βίντεο.

Εξαιρετικές είναι οι εντυπώσεις που αποκόμισε ο συνδιαχειριστής των «Σ.Ν» Βασίλης Γιαννακίδης  επισκεπτόμενος τον ιστορικό σιδηροδρομικό  σταθμό Gare de l’ Est  του Παρισιού, καταγράφοντας καρέ –καρέ  τους κύριους  χώρους του σταθμού με τα εμπορικά καταστήματά του, τις αποβάθρες με τους συρμούς αλλά και κάνοντας αναφορά στα ιστορικά στοιχεία του σταθμού.  

Μουσείο των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων


“Όταν υπάρχει θέληση και αγάπη γι’ αυτό που θέλεις να κάνεις τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει” Και εμείς οι συνταξιούχοι των ΗΣΑΠ με την αγάπη που έχουμε για τους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους, την Εταιρία στην οποία εργαστήκαμε για 30,35 και 40 χρόνια, αλλά και για να τιμήσουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων μας οι οποίοι εργάστηκαν στους (ΣΑΠ-ΕΗΣ-ΗΣΑΠ), πετύχαμε το ακατόρθωτο.

Κυβέρνηση . Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί η Ελλάδα στα δύο.


Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι κρατικές  υπηρεσίες προκειμένου να μην αποκοπή η χώρα στα δύο από τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η εντολή είναι να μείνουν όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί, αλλά και οι σιδηροδρομικές αρτηρίες.

Πάτρα: Ξανά στις δικαστικές αίθουσες την Πέμπτη η δολοφονία Παναγούλια



 ..Ο άτυχος Θοδωρής Παναγούλιας βρέθηκε να ψυχορραγεί στις ράγες του τρένου στην Εγκάλη Διακοπτού.


Στο εδώλιο του Μεικτού Ορ­κωτού Εφετείου Πατρών φθάνει η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 22χρονου ποδοσφαιριστή από την Ακράτα, Θοδωρή Παναγούλια, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις ράγες τρένου στην Εγκάλη Διακοπτού, τη νύχτα της 31ης Ιουλίου 2006. Την προσεχή Πέμπτη το πρωί, η τραγική ιστορία, αναμένεται να αναβιώσει, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Από τα μεσάνυχτα επανακυκλοφορούν τα τρένα του ΟΣΕ


Από το πρωί και Προαστιακός


Από  τα μεσάνυχτα επανακυκλοφορούν  τα τρένα του ΟΣΕ, που παρέμεναν ακινητοποιημένα, λόγω των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Τα δρομολόγια του Προαστιακού εκτελούνται κανονικά από  το πρωϊ.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σχέδιο για υπερταχεία υπό έντονες επικρίσεις στη Βρετανία



Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων ανακοινώθηκαν στη Βρετανία οι λεπτομέρειες της δεύτερης φάσης της σιδηροδρομικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας HS2, συνολικού κόστους 32 δισεκατομμυρίων λιρών.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κανονικά τα δρομολόγια από την Τρίτη 29/01/2013


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από απόψε τα μεσάνυχτα επανακυκλοφορούν οι συρμοί των τρένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Ειδικότερα οι βραδινές αμαξοστοιχίες 500 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη) και 501  (Θεσσαλονίκη – Αθήνα ) θα αναχωρήσουν περί τις  00:15 αντίστοιχα. Τα δρομολόγια του Προαστιακού θα εκτελεστούν κανονικά από αύριο Τρίτη 29/01/2013.

Λειτουργούν και πάλι προαστιακός, τρένα και τρόλεϊ


Αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία στις αστικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στα τρόλεϊ, τον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. 

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ)


Σήμερα τελευταία ήμερα των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε και πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έκτακτα και σε απάντηση της αυταρχικής απόφασης της κυβέρνησης για επίταξη των απεργών συναδέλφων μας στη ΣΤΑΣΥ, οι διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, προφανώς κατόπιν άνωθεν υποδείξεως, αποφάσισαν να μας πάνε στα δικαστήρια για να κηρυχθούν οι απεργίες μας παράνομες, με κύριο επιχείρημα ότι δεν τηρήθηκαν οι προθεσμίες του Νόμου για την κήρυξη τους.

Αναστολή κινητοποιήσεων και σε ΟΣΕ - προαστιακό

Αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και από το βράδυ αναμένεται να αποκατασταθούν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. "ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ"


Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ…

Η συμπεριφορά της Διοίκησης της ΟΣΥ  να θυροκολλήσει την αγωγή προς την Ομοσπονδία Μεταφορών στις 2300 προκειμένου να μην παραστεί το Προεδρείο την άλλη ημέρα  το πρωί στις 800 στα δικαστήρια, είναι απαράδεκτη και δεν προάγει την διαδικασία διαλόγου στην οποία καλεί το κίνημα εκ των υστέρων.

Αναστέλλεται η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, στη γενική συνέλευση των σωματείων τους.
Νωρίτερα, η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣ σήμερα


Σήμερα στις μία το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει  έκτακτο διοικητικό συμβούλιο  στα γραφεία της στην οδό Κάνιγγος 6.

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ Προαστιακό και ΟΣΕ η Αθήνα


ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακό Σιδηρόδρομο,

παρά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε το χθες μεσημέρι παράνομη την απεργία τους.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΣτΕ: Νόμιμη η επίταξη στο Μετρό


Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση του «Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» που ζητούσε να «παγώσει» (να εκδοθεί προσωρινή διαταγή) η επίταξη του προσωπικού του Μετρό, καθώς και η επίταξη της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

Με απόφαση του Πρωτοδικείου.Παράνομη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ


..Υπενθυμίζεται ότι τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργούν έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, λόγω 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ)..

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία που έχει εξαγγελθεί μέχρι και την Τρίτη  29 Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι συνεδριάζουν εκ νέου το απόγευμα της Κυριακής προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος



Η κατ’ εφαρμογή των μνημονίων, ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες της ΠΑΣΚ-Σ. Για το λόγο αυτό, από την πρώτη κιόλας στιγμή η ΠΑΣΚ-Σ, η μεγάλη παράταξη των εργαζομένων, έκανε καθαρή την αντίθεση και τη διαφωνία της με την πολιτική των μνημονίων, πολιτική που επέβαλαν οι κυρίαρχες συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Ελληνικός Σιδηρόδρομος. Μύθος και πραγματικότητα. Δείτε το εξαιρετικό βίντεο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.





Ο «Θερμαϊκός» τίμησε τους ανθρώπους της προσφοράς


Αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά τους προς τον σύλλογο, η διοίκηση του «Θερμαϊκού» χθες στα πλαίσια της εκδήλωσης κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες τους δικούς της ανθρώπους που πρόσφεραν σημαντικό έργο στον σύλλογο. 

314 κλοπές στη Θεσσαλονίκη σε ενάμιση χρόνο


46 κλοπές σημειώθηκαν στον ΟΣΕ

Σύμφωνα με στοιχεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Ιούνιο του 2012 -ενάμισι έτος- καταγγέλθηκαν συνολικά 314 κλοπές μεταλλικών αντικειμένων μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης.
Από αυτές οι 165 διαπράχθηκαν σε βάρος φορέων του Δημοσίου, όπως ΟΣΕ ή ΔΕΗ, και οι 149 έγιναν σε βάρος ιδιωτών, ενώ από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκαν συνολικά 79 περιπτώσεις. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, σε βάρος του ΟΣΕ σημειώθηκαν 46 κλοπές κυρίως καλωδίων σήμανσης ή ηλεκτροκίνησης, αλλά και ράγες ή εξαρτήματα βαγονιών.

Χωρίς λεωφορεία τρόλεϊ και τρένα οι μετακινήσεις και σήμερα


Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως και την Τρίτη, και οι συνάδελφοί τους στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο έως και τη Δευτέρα.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τουρκία. Δέκα χρόνια με «τρελά» σχέδια


Του Σεραφείμ Κωνσταντινίδη

     Πως θα είναι η Ελλάδα το 2023; Κανείς δεν έχει την ψυχραιμία να διαβλέψει. Αντίθετα, ο στόχος της τουρκικής κυβέρνησης ήταν από την αρχή εντυπωσιακός: Το 2023 η τουρκική οικονομία να είναι μια από τις δέκα σημαντικότερες του κόσμου. Αυτή την κατεύθυνση υποστήριξε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν επειδή το έτος αυτό συμπληρώνονται 100 χρόνια από την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την ίδρυση του νέου τουρκικού κράτους.

Συνεχίζουν τις απεργίες σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ, Προαστιακό


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπως είχαν εξαγγείλει από χθες, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ, που συνεδρίασαν έτσι σε κλίμα έντασης.  Έτσι, παραμένουν ακινητοποιημένα έως και την Τρίτη λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ως και τη Δευτέρα θα συνεχίσουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό. 

Ο Σύλλογος των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Μουσικογυμναστικός Σύλλογος των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του συλλόγου στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Τους καλεσμένους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του «Θερμαϊκού» κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος.

Αναστολή δρομολογίων λόγω 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών της Π.Ο.Σ


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ), από το βράδυ τηςΠαρασκευής 25/01/2013 έως και τη Δευτέρα 28/01/2013, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι απεργοί


Το «Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στρέφεται κατά των αποφάσεων του Πρωθυπουργού  και του υπουργού Ανάπτυξης για την επιστράτευση του προσωπικού του Μετρό, καθώς και την επίταξη της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

Φουτουριστικά σχέδια σιδηροδρομικών σταθμών από 'ολο τον κόσμο. Δείτε τις καταπληκτικές εικόνες


Η ιστορία του θεσσαλικού τρένου


Η μεγάλη ιστορία των σιδηροδρόμων της Θεσσαλίας, που οδήγησε στην ανάδειξη του Βόλου και της Λάρισας ως σημαντικών εμπορικών κέντρων, ξεκινάει τον Απρίλιο του 1884 οπότε εγκαινιάζεται επίσημα ο Θεσσαλικός Σιδηρόδρομος και στις 22 του μήνα γίνεται το πρώτο δρομολόγιο από τον Βόλο στη Λάρισα (διάρκεια ταξιδιού δυόμισι ώρες).

Σήμερα ο «Θερμαϊκός» κόβει την πίτα του


Σήμερα στις  6 το απόγευμα, ο Σύλλογος των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός»  θα κόψει στα γραφεία του, στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, την πρωτοχρονιάτικη πίτα  του. Η διοίκηση του Συλλόγου καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Τα συνδικατα καθορίζουν την στάση τους

Το μεσημέρι στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Σαββατοκύριακο χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα ΟΣΕ


Χωρίς αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι η Αθήνα το Σάββατο και την Κυριακή μετά τη νέα 48ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). 

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Λάρισα - Βόλος πιο κοντά


ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΤΑΛΗ
Ενα έργο που το περίμεναν με λαχτάρα για πολλές δεκαετίες οι Θεσσαλοί παίρνει σάρκα και οστά.
Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος - ΚαλαμπάκαΕίναι η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου - Λάρισας, που θα εξελιχθεί στον προαστιακό του θεσσαλικού κάμπου.

Διαρροή μαζούτ μετά από σιδηροδρομικό ατύχημα στη Ρωσία


 Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του επικεφαλής της Τσουβασίας (Ρωσία), μετά από σιδηροδρομικό ατύχημα που σημειώθηκε στη Δημοκρατία, κατά το οποίο 13 βαγόνια εκτροχιάστηκαν και καταστράφηκαν 100 μέτρα σιδηροδρόμου, διέρρευσε μαζούτ από βυτιοφόρο και απλώθηκε σε έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων.

Ακινητοποιημένα παραμένουν λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός και τρένα


ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΟΣΥ

Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» προκειμένου να κριθεί παράνομη η σημερινή απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχτηκε κατά τρόπο νόμιμο από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και έτσι απέρριψε την αίτηση της ΟΣΥ.

ΕΕ: Εξετάζει τη σύνδεση λιμένων Ελλάδας-Βουλγαρίας μέσω σιδηροδρομικού δικτύου


Χρηματοδότηση ύψους 750 χιλ. ευρώ θα διαθέσει η ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΕΔ-Μ, σε έργο διερεύνησης της σκοπιμότητας σιδηροδρομικής δικτύωσης σειράς θαλάσσιων και ποτάμιων λιμένων στη Βορειοανατολική Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ


Ακινητοποιημένα θα μείνουν μετά τα μεσάνυχτα, απόψε, τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για το τριήμερο Σάββατο 26 - Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Σε λειτουργία ξανά Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός - Αραιά τα πρώτα δρομολόγια


Ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια των συρμών του μετρό, ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και τραμ. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι εργαζόμενοι έβαλαν και πάλι μπροστά τα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να «παγώσει» η επιστράτευσή τους.

Αναστολή δρομολογίων λόγω 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών της Π.Ο.Σ



Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ), από το βράδυ τηςΠαρασκευής 25/01/2013 έως και τη Δευτέρα 28/01/2013, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων.
Αναλυτικά καταργούνται τα ακόκουθα:

Πόσο αμείβονται οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Λονδίνου


45.000 ΛΙΡΕΣ ΜΕΣΟ ΟΡΟ

Σφοδρή κριτική έχει ασκηθεί στο πρόσφατο παρελθόν και στην Βρετανία, τέταρτη οικονομία της Ευρώπης, για τις «πλατινένιες» -όπως χαρακτηρίσθηκαν από μερίδα του Τύπου- απολαβές κάποιων εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που μπορούν να φθάσουν ακόμη και τις 61.218 στερλίνες ετησίως, ποσό που ισοδυναμεί με τους μισθούς αναπληρωτών διευθυντών σχολείων και μάνατζερ του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.

«Δεν είμαστε δολοφόνοι», λένε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ


«ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΔΟΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ»
Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς η επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια.
 «Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθης καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να επέμβει η αστυνομία στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στις συγκοινωνίες


24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στον ΟΣΕ
 Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία, σε συμπαράσταση των συναδέλφων τους στο μετρό. Από το Σάββατο εώς και την ερχόμενη Τρίτη προχωρούν μάλιστα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσει σήμερα το μετρό

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεν αρκεί το προσωπικό και είναι επικίνδυνο
Να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί του μετρό σήμερα θέλει η κυβέρνηση, κάτι που χαρακτηρίζεται ως κίνηση εντυπωσιασμού, ωστόσο οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα πρέπει να επανδρωθούν σωστά όλες οι θέσεις και να ελεγχθούν οι γραμμές.

Χειρόφρενο παντού, παρά την επιστράτευση


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Κώστας Ντελέζος
 Με πενθήμερο μπλακάουτ σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς απαντούν οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και του ΟΣΕ στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση του προσωπικού της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Ποινική δίωξη σε στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Της Έυας Καραμανώλη
Ποινική δίωξη σε βάρος του νυν και του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και σε βάρος υπαλλήλων της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο εκσυγχρονισμού της διάνοιξης της σήραγγας του ΟΣΕ στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Αύριο ο «Θερμαϊκός» κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του


Αύριο  Σάββατο 26 Ιανουαρίου  και ώρα 6 το απόγευμα, ο Σύλλογος των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός»  θα κόψει στα γραφεία του, στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, την πρωτοχρονιάτικη πίτα  του. Η διοίκηση του Συλλόγου καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Πρόσκληση της ΠΟΣ για έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο



Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28/1/2013 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 13.00’ στα γραφεία της Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6, 4ος όροφος) με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.   Εξελίξεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
2.   Επίταξη εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


ΣυνδικαΛΗΣΤΕΣ ή συνδικαλιστές; Αποφασίστε!


Του Γιώργου Κράλογλου
Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι αυτοί οι λαϊκοί εργατοπατερούληδες των πραγματικά εργαζόμενων ότι μαζί με τον τριτοκοσμικό σοσιαλισμό και την αλά-γκρέκα ροζ αριστερά καταρρέει και το δικό τους παιχνίδι. Και ως υπεύθυνοι της αγανάκτησης όλων των πολιτών θα οδηγήσουν συντομότερα τις κρατικές επιχειρήσεις, που ακόμη λυμαίνονται, στα χέρια των ξένων επενδυτών. 

Χωρίς Προαστιακό σιδηρόδρομο σήμερα η Αθήνα


Αποκλεισμένη περιοχή τα Σεπόλια – Επιχείρηση των ΕΚΑΜ τα ξημερώματα στο κέντρο ελέγχου του Μετρό – 4 προσαγωγές


 
Λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα της Παρασκευής, η αστυνομία έκανε επιχείρηση στο κέντρο ελέγχου του Μετρό στα Σεπόλια. Εκεί όπου βρίσκεται και το αμαξοστάσιο και όπου τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη και πολιτική επιστράτευση είχαν οχυρωθεί οι εργαζόμενοι.

Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επί ποδός τα συνδικάτα μετά την επίταξη


Απεργιακός πυρετός στις συγκοινωνίες
Ακινητοποιημένα αναμένεται να παραμείνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Παρασκευή, καθώς στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι, για τις προσεχείς ημέρες τα σωματεία των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο  θα προχωρήσουν, όπως έχουν ήδη εξαγγείλει με ανακοινώσεις τους,  σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
 Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ), την Παρασκευή 25/01/2013 θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Αθηνών.

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ


Μετά το νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα της Κυβέρνησης με την απόφασή της για επίταξη των εργαζομένων στο μετρό, η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής σήμερα Πέμπτη 24/1/2013 αποφάσισε:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΑΚΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


 Τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανήκουν στον ελληνικό λαό γιατί αυτοί τα πλήρωσαν και σ αυτούς ανήκουν. Δεν ανήκουν σε κανένα υπουργό, σε κανέναν πρωθυπουργό , σε καμιά κυβέρνηση που θέλουν να τα ξεπουλήσουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Έπειτα από την φασιστική απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των συναδέλφων απεργών στο Μετρό, το Σωματείο μας αποφάσισε ύστερα  από έκτακτο Δ.Σ. την προκήρυξη επαναλαμβανομένων 24ωρων απεργιών σε συνεργασία και με την κάλυψη της Ομοσπονδίας μας, αρχής γενομένης από αύριο 25/1 και για όσο χρειαστεί!

Μπαράζ απεργιών τις επόμενες ημέρες


Για αύριο, Παρασκευή, έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία ο Προαστιακός, ενώ Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα προκηρύχθηκε τριήμερη απεργία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΟΣΕ), στην οποία περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό. 

Εισαγγελία: Στο αυτόφωρο οι απεργοί στα ΜΜΜ


ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Την εφαρμογή της αυτόφορης διαδικασίας, ζητά για τους απεργούς του μετρό η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


Είναι αδιανόητη η στάση της συγκυβέρνησης η οποία αντί να χρησιμοποιήσει τον διάλογο για επίλυση των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε, να προχωρά σε λύσεις αντιδημοκρατικές όπως το μέτρο επίταξης.

 Απ’ ότι φαίνεται οι ψύχραιμες φωνές και οι συνετές τοποθετήσεις πολλών κοινοβουλευτικών ανδρών, πνίγηκαν από την αλαζονική και ανάλγητη στάση του αρχιτέκτονα της δημιουργικής λογιστικής και θιασώτη του δόγματος ΣΟΚ,

ΔΑΚΕ Ι.Τ «Καλούμε την Κυβέρνηση να μην υλοποιήσει το μέτρο της επίταξης και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο για την εξεύρεση λύσης με υπογραφή Σ.Σ.Ε.»


Έπειτα από την επιλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να επιβάλλει την εσωτερική υποτίμηση ως λύση για το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, οι εργαζόμενοι σε τρία χρόνια έχουν υποστεί μείωση των μισθών τους κατά 35% και μείωση του εισοδήματος τους κατά 50% λόγω έκτακτων εισφορών και φόρων, χωρίς να συνυπολογίζονται οι επιπτώσεις του νέου φορολογικού.

Έκτακτο. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε για αύριο, 25 Ιανουαρίου, 24ωρη απεργία


Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 26/1/2013, Κυριακή 27/1/2013 και Δευτέρα 28/1/2013 θα προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες όλου του προσωπικού του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Πρόσκληση της ΠΟΣ σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο

Συνάδελφε,
Καλείσαι να παρευρεθείς στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28/1/2013 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 13.00’ στα γραφεία της Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6, 4ος όροφος) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Σε κινητοποιήσεις και οι σιδηροδρομικοί.


Στάση εργασίας στις 29 Ιανουαρίου - Απεργία την Πέμπτη 31 σε όλα τα Μέσα

Σε τετράωρη στάση εργασίας, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, και 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, θα προχωρήσουν πανελλαδικά οι σιδηροδρομικοί, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των αστικών συγκοινωνιών.

«Φιάσκο υψηλής ταχύτητας» μεταξύ Αμστερνταμ και Βρυξελλών


Το «καμάρι» Βέλγων και Ολλανδών έμελλε να κρατήσει μόλις έναν μήνα. Ο επικεφαλής των βελγικών σιδηροδρόμων Μαρκ Ντεσεεμέκερ παραδέχτηκε ότι η Fyra, η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας που συνέδεε το Αμστερνταμ με τις Βρυξέλλες, ήταν μια αποτυχία.

Κ. Χατζηδάκης: Προχωράμε στο μέτρο της επίταξης


Στο μέτρο της επίταξης των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης.


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μετά την κοινή σύσκεψη με τα Σωματεία της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, που πραγματοποιήθηκε την 22/1/2013 στα γραφεία της Π.Ο.Σ.,  καταγγέλλει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσουν  τους αγώνες των εργαζόμενων στα Μ.Μ.Μ.