Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή εργαζομένων στον σιδηρόδρομο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
«Κύριε Ζηλιασκόπουλε ,
 Γνωρίζεται ότι οι αποδοχές όλων μας έχουν μειωθεί από το 2010 έως και σήμερα κατά 60% μετά και την πλήρη ένταξη της εταιρείας στο Ενιαίο Μισθολόγιο από τον περασμένο Γενάρη  , ένταξη με την οποία καταργήθηκαν και όλα τα Δώρα όπως συμβαίνει  στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Προτείνουμε λοιπόν , στα πλαίσια των ενεργειών που έχουν γίνει από Διοικήσεις  και σε άλλες ΔΕΚΟ του Υπουργείου Υποδομών , να προβεί η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε χορήγηση δωροεπιταγής αξίας 200 Ευρώ σε όλους τους εργαζομένους για αγορές από καταστήματα που θα αποφασίσει –πάντα σε συνεννόηση- με τα Σωματεία Εργαζομένων.
Το κόστος σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 140 χιλιάδων Ευρώ , το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί από τα κέρδη που παρουσιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά , κέρδη τα οποία οφείλονται στην εργασία του προσωπικού κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Τονίζουμε με την επιστολή μας αυτή ,την οποία θα κοινοποιήσουμε και στους συναδέλφους , ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε τους μνημονιακούς Νόμους που οδήγησαν στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζομένων και στην ανεργία εκατομμύρια υπολοίπων .Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Ωστόσο πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί και πρέπει να προβεί στην προτεινόμενη ενέργεια , προκειμένου να αποκαταστήσει ένα μικρό μόνο  μέρος της αδικίας που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας .

Με την ελπίδα ότι το αίτημα μας θα βρεί ανταπόκριση , ευχόμαστε σε όλους  καλές Γιορτές και μια νέα χρονιά που στο τέλος της θα βρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Δημόσια και ΟΛΟΥΣ  τους εργαζόμενους σε αυτήν σε καλύτερη μοίρα  με υπογεγραμμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία».

Οι υπογράφοντες

Κολοκοτρώνης Παναγιώτης , Γενικός Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού
Γενιδούνιας Κώστας , Αντιπρόεδρος ΠΕΠΕ
Γκαντιτζικίδης Πασχάλης , Έφορος ΠΕΠΕ
Καραδήμας Χάρης , Μέλος Διοίκησης Παννελήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών
Λιανός Θόδωρος , Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού
Γεωργακόπουλος Χρήστος , Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού