Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

H «λίστα Μητσοτάκη» Από ποιες ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ θα γίνουν απολύσεις το 2014

Στα υπουργεία έχει κατατεθεί το σχέδιο του Κυρ.Μητσοτάκη για περικοπές προσωπικού στο Δημόσιο, βάσει της υποχρέωσης της κυβέρνησης έναντι των δανειστών. 
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο προβλέπει περικοπή προσωπικού έως και 10% σε ορισμένους φορείς. 
Εφόσον το σχέδιο καρποφορήσει, η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να φτάσει στην απόλυση έως και 5.000 υπαλλήλων, οι οποίοι, αν προστεθούν στις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αρκούν για να καλύψουν τους στόχους της διετίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο υπουργείο Υποδομών έχουν υποδειχθεί 12 ανώνυμες εταιρείες με 12.708 άτομα προσωπικό. Πρώτη στη λίστα η ΟΣΥ ΑΕ Οδικές Συγκοινωνίες (5.866 άτομα), οι Σταθερές Συγκοινωνίες (2.474) και ο ΟΣΕ (1.689).
Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να προχωρήσει σε μείωση προσωπικού σε ΕΑΒ, στην ΕΛΒΟ, στην Εταιρεία Ακινήτων, στην ΑΕ Διώρυγας Κορίνθου και στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλείται να μειώσει προσωπικό στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στη «Δήμητρα», ενώ στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρείται ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό σε επτά ΑΕ, όπως τη ΜΟΔ και τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.
Αλλά και στο ΥΠΕΚΑ ζητούνται περικοπές στο Εθνικό Κτηματολόγιο, στο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης και στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ). 
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις δεν τίθεται θέμα κινητικότητας ή διαθεσιμότητας, αλλά απευθείας απόλυσης.

in.gr
Φωτογραφία: ΑΠΕ