Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Παραδόθηκαν έργα αναβάθμισης της περιοχής ROMA στη Νέα Σμύρνη Λάρισας


Παρεμβάσεις έγιναν στην συνοικία της Νέα Σμύρνης Λάρισας, καθώς παραδόθηκε το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας από τις 29 Μαρτίου 2013 έργο: «Έργα αναβάθμισης περιοχής ΡΟΜΑ στην Νέα Σμύρνη», αρχικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
Ειδικότερα,  εκτελέστηκαν τα εξής έργα:



1. Κατασκευή με σκυρόδεμα μικρού πλάτους ανώνυμου οδού παράπλευρος του ΟΣΕ και ανακατασκευή τμήματος οδού Βοιωτίας.
2. Κατασκευή τοιχίου από σκυρόδεμα με οπλισμό στον Ανώνυμο δρόμο που βρίσκεται κάτω από την Παλαιά Εθνική Οδό για στήριξη του πρανούς.
3. Μερική ανακατασκευή παιδικής χαράς στη πλατεία Αγ. Δημητρίου και αναβάθμιση φωτισμού στο Κοινόχρηστο Χώρο 1092.
4. Κατασκευή παιδικής χαράς στο Οικοδομικό Τετράγωνο 1067 και φωτισμού
5. Συμπλήρωση φωτισμού σε διάφορες οδούς της συνοικίας.
Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων. Το ποσό σύμβασης του έργου είναι 220.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Στόχος μας με το συγκεκριμένο έργο είναι η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και της καθημερινότητας των ΡΟΜΑ της συνοικίας της Νέας Σμύρνης αλλά και των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα της Νέας Σμύρνης, αμβλύνοντας τα υφιστάμενα αρνητικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον».
Στην ίδια περιοχή χρηματοδοτείτε το 33Ο Δημοτικό Σχολείο προϋπολογισμού 6,9 εκ. ευρώ, η κατασκευή του οποίου θα αμβλύνει το διδακτηριακό πρόβλημα της Λάρισας καθώς και η οδός Σάκη Καράγιωργα προϋπολογισμού 18,6 εκ. ευρώ  με την ολοκλήρωση της  οποίας θα αποφορτιστεί ο κυκλοφοριακός φόρτος του κέντρου της πόλης.
 Trikalanews


«Σ.Ν» οι εικόνες που καταγράψαμε στο πρόσφατο παρελθόν να μην της ξαναδούμε