Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν στους σιδηροδρομικούς οι δηλώσεις Μανώλη Κεφαλογιάννη

Σε ανακοίνωση της, η Γραμματεία ΔΑΚΕ  της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει:
 Από το 2010, με την έναρξη της μνημονιακής λαίλαπας, τα νεοφιλελεύθερα ενεργούμενα των τροϊκανών, έχουν χρησιμοποιήσει πολλές μεθόδους για να καλλιεργήσουν το ανάλογο κλίμα, ώστε να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για τις "θυσίες", που θα επαναφέρουν την οικονομία της χώρας σε ...ανάπτυξη.

   Η πιο αποδοτική μέθοδος, που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα, είναι αυτή, του κοινωνικού αυτοματισμού. Μέθοδος με στόχο τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, που έχει σκοπό να ξεσηκώσει με δόλιο τρόπο το σύνολο των πολιτών, εναντίον μιας κοινωνικής τάξης, ή επαγγέλματος.
   Αυτή, τη δοκιμασμένη τακτική για μια ακόμα φορά χρησιμοποίησε και ο κύριος Μ. Κεφαλογιάννης, για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη να δεχτεί, με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις, τον "ξαφνικό θάνατο" του ΟΣΕ, όπως τον ανακοινώνουν τις τελευταίες μέρες τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
    Ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας της ΝΔ δεν πρωτοτύπησε καθόλου. Σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ιερή του αγανάκτηση για τις ζημίες των 800 εκατομμυρίων, με τις οποίες επιβαρύνει τον ...Έλληνα φορολογούμενο ο ΟΣΕ και κατήγγειλε τους παχυλά αμοιβόμενους εργαζόμενούς του, των ...80.000 ευρώ έκαστος...
   Κατ'  αρχάς ο "ξαφνικός θάνατος" ενός βασικού τμήματος της κρατικής υποδομής, όπως ο Σιδιρόδρομος, είναι απαράδεκτος και εξυπηρετεί φανερά δόλια και διαπλεκόμενα συμφέροντα, εγχώρια και κυρίως του εξωτερικού.  Θα έπρεπε όμως,  να υπενθυμίσει κάποιος στον κύριο Κεφαλογιάννη, ότι οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΣΕ, από το 2010 μέχρι τώρα, έχουν υποστεί μειώσεις στις αποδοχές τους σε ποσοστό πάνω από 50%. Οι οικογενειακοί τους προϋπολογισμοί, οι ζωές τους και οι ζωές των οικογενειών τους έχουν τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα, για να χορτάσει ο νεοφιλελεύθερος Λεβιάθαν.
   Ας μας πει ο εν λόγω κύριος, ο οποίος αφού διαγράφηκε σαν ...αντιμνημονιακός από το κόμμα του, επανέκαμψε κατόπιν δριμύτερος, ως θιασώτης των μνημονιακών επιλογών, τιμώντας σαν γνήσιος Κρητικός τον λόγο του, αν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του και τις ανάγκες της οικογενείας του με τα 1.200 ευρώ, που είναι ο μέσος μισθός ενός σιδηροδρομικού.
                ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                         ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ