Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΟΛΘ στο επίκεντρο!

Το Ρωσικό ενδιαφέρον για λύση «πακέτο» όσον αφορά τον ΟΛΘ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ φαίνεται ότι έχει εκτινάξει στα ύψη το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αλλά και port operators.
Στη Β. Ελλάδα αποτελεί πλέον «κοινό μυστικό» ότι εντεταλμένα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε εκδηλώσεις των παραγωγικών τάξεων της Β. Ελλάδος σε μία προσπάθεια να σχηματίσουν ιδία αντίληψη για τις διαθέσεις των παραγωγικών τάξεων αλλά και για τις διαθέσεις της κυβέρνησης.

Η τελευταία παρά το γεγονός ότι έχει αναγγείλει την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ δεν φαίνεται να έχει αποσαφηνίσει το πότε θα συμβεί αυτό εν αντιθέσει με τα ήδη γνωστά δεδομένα για το λιμάνι του Πειραιά τα οποία εν πολλοίς επικαιροποιήθηκαν και από τις δηλώσεις της ηγεσίας του ΥΝΑ.
Ωστόσο κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο και για πολιτικό παρασκήνιο ως προς το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ αλλά και έντονα διπλωματικό καθώς είναι γνωστός ο υπερτοπικός στρατηγικός ρόλος του λιμένα. Κάτι που άλλωστε επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και από τις επαφές αξιωματούχων της Ρωσικής κυβέρνησης με την ελληνική κυβέρνηση.

zougla.gr